ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stjärnskottet om superhitsen: Kan inte riktigt förstå det”

Filip Häggberg · 10 Aug 2017
Uppdaterad 10 Aug 2017

För ett år sedan visste inte många vem Rhys var. Två stora hits senare ska den nu 19-åriga artisten spela på Way Out West. Det är hur roligt som helst, det är svårt att greppa”, säger hon till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Rhys Clarstedt Frank var 10 år när hon flyttade till Sverige från hemstaden Portland i USA.

Redan då visste hon vad hon ville göra i livet.

– Jag har alltid vetat att jag vill bli artist. När jag var liten uppträdde jag i olika talangshower i skolan och var med i musikaler, säger Rhys.

I dag, nästan ett decennium senare, är Rhys aktuell för att uppträda på Way Out West i Göteborg.

Och det har gått fort för 19-åringen. Hon gick från att vara påtänkt demosångerska till att släppa två superhits, “Swallow your pride” och ”Last Dance”.

– Min sångcoach skulle sjunga in ett demo för Jörgen Elofsson (känd svensk låtskrivare, reds. anmärkning), men det blev inte av. Då föreslog hon mig i stället, helt spontant. Då åkte jag in samma dag, och Jörgen tyckte om mig. Efter det ville han jobba med mig, säger Rhys.

Hur kändes det att låtarna fick sådan uppståndelse när du inte var van?

– Det var mest bara roligt och svårt att greppa. Men samtidigt så vet ju inte alla vem jag är bara för att de hört låten. Än så länge känner jag mig som en okänd liten flicka som går på gatan och ibland hör min låt på radion.

Men du har fått en bra start på karriären?

Ja, absolut. Det har gått ganska fort och jag har fått bra respons på två singlar, så det är ett bra steg. Jag har egentligen inget slutmål, bara att fortsätta sträva framåt, annars har man ingenting att se fram emot.

Nu väntar Way Out West, Rhys största spelning i karriären hittills.

– Jag blev chockad när jag hörde att jag skulle spela där, det är så himla coolt. Jag hoppas verkligen att folk kommer och tittar. De kommer att få se en grym show.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro