ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS
hela denna artikel är en annons

Stjärnspäckat på årets Kulturkalas – detta får du inte missa

Metro · 16 Jul 2018
Uppdaterad 30 Jul 2018

Foto: Frida Winter


Årets upplaga av Göteborgs Kulturkalas bjuder på extra mycket stjärnglans och dubbelt firande när festivalen drar igång 14–19 augusti, samtidigt som EuroPride i Göteborg. Tillsammans med EuroPride erbjuder Kulturkalaset över 1 300 programpunkter. Missa inte den libanesiska popdrottningen Nancy Ajram och massa annat. Här är några av höjdpunkterna.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 17 augusti spelar den libanesiska superstjärnan Nancy Ajram på Götaplatsen i Göteborg. Popartisten släppte sitt första studioalbum som 15-åring och har nu nästan 20 år senare hunnit släppa åtta album till. Hon anses vara en av den arabiska musikvärldens allra största.

– Jag är mycket stolt över denna bokning. Hon är en av de absolut starkast lysande superstjärnorna i den arabiska musikvärlden. Det kommer bli en oförglömlig kväll för våra besökare, säger Tasso Stafilidis, Verksamhetsansvarig på Göteborg & Co för Göteborgs Kulturkalas.

Nyheter för i årFestivalbesökarna bjuds i vanlig ordning på allt från musik, teater, dans, litteratur, konsthantverk, slöjd, mat och norra Europas största barnkulturfestival. Festivalen är som alltid öppen för alla och helt gratis.

Nytt för i år är samarbetet med West Pride. Under festivalen kommer de samsas om festivalplatserna när West Pride samtidigt genomför EuroPride i Göteborg.

– Vi har alltid varit en festival för alla, men i år blir det extra fokus på HBTQ även för Kulturkalaset. Dessutom arrangerar vi valdebatter med Britt-Marie Mattson varje dag, säger Tasso Stafilidis.

En annan nyhet är att Trädgårdsföreningen öppnar för kvällsunderhållning. När Barnens Kulturkalas stänger kommer ett av tälten att ha underhållning för alla åldrar med bland andra Lill Lindfors.

Foto: Beatrice Törnros
Foto: Beatrice Törnros

En grönare festivalTidigare år har festivalen satsat stort på hållbarhet och i år kommer området Green Corner vara helt fritt från engångsförpackningar.

– Vi fortsätter våra tidigare satsningar där du får 10 procent rabatt hos alla matförsäljare om du har med dig en egen matlåda och att inget vatten på flaska/burk säljs utan du kan fylla på egen vattenflaska med kranvatten i våra vattenstationer, säger Tasso Stafilidis.

Tre saker du inte får missa på årets Kulturkalas, enligt Tasso Stafilidis:

• Samma kväll som Nancy Ajrams konsert spelar också norska artisten Ane Brun med Göteborgs Symfoniker. Detta sker också på Götaplatsen och även det kommer bli helt fantastisk upplevelse.

• Eftersom Kulturkalaset är samtidigt som EuroPride i Göteborg i år så kommer besökarna att bjudas på ännu mer än vanligt, som Prideparaden genom staden och avlutningen där Boy George med Culture Club spelar på Götaplatsen på lördagen.

• Sedan har vi också alla våra aktiviteter för barn på Barnens Kulturkalas i Trädgårdsföreningen med premiären av Varieté GBG med barn, Wallpapp Wounderland, Bokskogen och mycket mer.

Läs mer och ta del av hela programmet här! 

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro