ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stjärnstudenten jobbade för mycket och utvisades – får komma tillbaka

Malin Hansson · 6 Feb 2016
Uppdaterad 7 Feb 2016
Nu får stjärnstudenten återvända till Århus universitet. Arkivbild.

Nu får stjärnstudenten återvända till Århus universitet. Arkivbild. Foto: Alamy


Den 31-årige mannen blev utvisad från Danmark efter att ha arbetat 90 minuter mer än vad som var tillåtet. Men nu kan studenten komma tillbaka – han har nämligen fått ett jobb och uppehållstillstånd i Danmark. Min framtid börjar nu”, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i början av januari som 31-åriga Marius Youbi från Kamerun tvingades lämna Danmark, där han varit ingenjörsstudent i fyra år och ett halvt år, efter att ha jobbat 90 minuter per vecka för länge på sitt extrajobb, vilket   Metro då skrev om.

Inför flytten gjorde Marius tre tentor på samma dag – med toppresultat på alla. Per Lysgaard, docent vid universitetet, var besviken på systemet, som han kallade orättvist och medier runt om i världen uppmärksammade utvisningen.

Men nu får studenten komma tillbaka till Danmark. Han har anställts av företaget han tidigare praktiserade på, KK Wind Solutions som anställt honom

– För det första tycker vi att Marius ska få gå klart sin utbildning. För det andra har vi med jobberbjudandet i förväg gjort en rekrytering som förmodligen hade skett senare i alla fall, säger företagets utvecklingschef Henrik Lykke Christiansen till Herning Folkeblad.

För studenten betyder anställningen att han också kan gå klart sin utbildning vid Århus universitet.

– Det betyder allt. Det är min framtid, den börjar nu. Det betyder riktigt mycket. Det är så bra, säger Marius Youbi på en telefonförbindelse från Kamerun till   DR.

►LÄS MER:  De tar studenten efter fem år i Sverige – utan sina familjer

►LÄS MER:  Student ljög om att hon var cancersjuk – döms till fängelse

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Hansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro