ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STO Caroline Giertz

Stockholm Katarina Matsson · 8 Aug 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Sedan hon hoppade av ”Måndagsklubben” har det varit tyst om Caroline Giertz. Nu stiger hon på nytt in i rampljuset och ersätter Malin Berghagen som programledare för ”Det okända” i TV 4 Plus. Samtidigt kommer hennes andra roman ”Ashimas bok” – om Guds hustru – ut. För Caroline genomsyrar andligheten allt från jobbet till turen på golfbanan.

Vad har du sysslat med sedan ”Måndagsklubben”? – Jag trivdes inte så bra med att vara offentlig så jag skulle ta reda på livets mening. Efter Måndagsklubben hade jag sparat ihop lite pengar. Jag tradade på börsen och det gick ganska bra. Men under börskraschen smälte det där ihop till nästan ingenting, så då var det bara att börja jobba igen. .

Hittade du livets mening? – Ja, det var väldigt lätt faktiskt. Det är bara att leva.

Men varför är det så svårt för så många? – Därför att vi tror att vi måste åstadkomma och prestera en massa saker och trasslar till det för oss.

Du har jobbat med ”Förnimmelse av mord” och bakom kulisserna med ”Det okända”. Vad är det med det andliga som intresserar dig? – Det enda som vi kan vara bombsäkra på i vårt liv är att vi ska dö. Och då vill man ju veta, vad händer då? Vad gör att du vågar dig in i offentligheten igen? – Jag ser det som en utmaning. Jag tror att man på kanalen hoppas att jag ska vara lite mer journalistisk än Malin. Hon har en väldigt vänlig och gullig framtoning.

Har du själv några övernaturliga förmågor? – Det enda jag har lyckats med var att hjälpa en råtta att dö. Det var mina barns husdjur som låg och var gammal och sjuk. Jag bara la händerna runt den och sa ”du kan dö nu, det är okej”. Sedan så gjorde den det. Jag blev jättechockad, men det kan ju vara ren slump.

Det kan ju kännas lite oseriöst med övernaturlighet... – Ja, det kan lätt bli det i alla fall. Men när vi är ute med ”Det okända” och letar i arkiven så blir vi väldigt ödmjuka när vi kan bekräfta det medierna har sagt.

Din nya bok handlar om Ashima, Guds hustru. Hon kom till dig först som ett ord när du var 15 och sedan som en skimrande ”ängelgudinna” genom ett medium. Är du själv religiös? – Ja, jag är religiös, men jag är definitivt inte kristen. Jag tycker att den kristna guden är så dum, så jag förstår inte hur någon kan tro på honom.

Du började spela golf för två år sedan och har precis sänkt ditt handikapp till 27. – Det är jättekul att spela golf. Och det kan vara lite andligt också faktiskt. Man tömmer sig på alla tankar när man ska slå, det är som en minimeditation

En av Carolines övernaturliga upplevelser: – Jag kan inte se saker, fast jag gärna skulle vilja, men mina döttrar gör det. En kväll ser en av dem någon i hörnet av sitt rum och ropar på mig. Jag ser ingenting, men nästa morgon ringer ett medium, Elisabeth Lannge, typ halv 8 på morgonen. ”Caroline, förlåt att jag ringer så tidigt, men din mamma är här och hon är så envis, jag får inte ens gå på toa i fred. Så jag måste ringa och säga att hon menade inte att skrämma Alba, hon ville bara säga god natt. Men hon ska inte göra det något mer”. Det är först när jag får saker bekräftade på ett sådant sätt som jag känner att jag kan ta till mig det.

Namn: Caroline Giertz Ålder: 48 år Familj: Man och tre barn mellan 15 och 25 Bor: Ingarö utanför Stockholm Aktuell: Som ny programledare för ”Det okända” i TV 4 Plus samt med romanen ”Ashimas bok” som kommer ut på Normal förlag i september.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro