ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STO Hallå där...

Stockholm Johan Darin · 1 Feb 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Hallå där... Ruben Madsen från Surströmmingsgakademin som på sin nästa lunch presenterar en nyhet. Surströmmingsglassen.

Rent spontant låter det jätteäckligt tycker jag. Nej det är inte alls äckligt. Det är en smaksensation. Om man kan krydda en glass med lakrits, varför inte med surströmming. Produkten är en helhet med den friterade Västerbottenosten som ger sälta och det glacerade tunnbrödet som ger sötma tillsammans med hjortronen.

Smakar glassen surströmming? Ja. När man smakar känner man direkt att det här måste vara surströmming.

Hur ser framtiden ut för surströmmingsglassen, kommer jag i sommar kunna beställa en strut med jordgubb, blåbär och surströmming? Nej. Men däremot är jag säker på att man kommer att kunna köpa glassen på bunke i matvarubutiker inom ett till två år. Jag är också bombsäker på att det här kommer att bli en framtida dessert på Nobelmiddagen.

Finns det några andra oväntade användningsområden för surströmming? Jag brukar bjuda på en surshot. Det är vodka med hackad surströmming, gräddfil och kanske en skvätt tabasco. JOHAN DARIN [email protected]

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Johan Darin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro