ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STO INR Mat 1/9

Stockholm Hanna Göransson · 9 Sep 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Hej redigerare. Det är inte längre Pontus som står för tipsen. Därför ska hans namn inte nämnas i varken mattips eller vintips. Se förra fredagen. Det är också viktigt att smakdefinitionen kommer med. (Använd metrointervju-vinjetten) Urban har plåtat. Erbjudandet måste också ändras, eftersom veckans recept är en förrätt. Det ska stå: ”Om du beställer en varmrätt så bjuder vi på denna förrätt.” Vintipset mejlas torsdag morgon.

/Hanna

Grönsallad med örter, krutonger och rökt sidfläsk

Ingressen: Ingen lust att svettas vid spisen i sensommarvärmen? Släng ihop en sallad. Plocka bort de yttersta bladen på salladshuvudet, de krispigaste bladen hittar du innerst. Använd händerna för att blanda in vinaigretten. Strö över fläsk och krutonger, de framhäver rättens krispiga känsla. Färska örter ger salladen smak och fräschör. Vänd ner de i salladen precis innan servering.

Hanna Göransson [email protected]

Smakdefinition: Krispig

Topboxar: Att blanda lite socker i vinaigretten mildrar den höga syran i vinägern och senapen. Använd både olivolja och matolja. Om du bara använder olivolja kan den ta över smaken.

Magert tips. Dressing brukar blandas med en del vinäger och tre delar olja. Byt ut en del olja mot vatten för att få ett magrare alternativ. Vinaigretten kan med fördel göras i förväg.

För att göra rätten lite mer matig, använd rotfrukter i salladen. Söta grönsaker som potatis palsternacka och morötter passar bra till dijonvinaigretten.

Vintips:

Receptet: Salladen kan serveras både som förrätt och som tillbehör. Mängden är beräknad för en förrätt till 4 personer.

Ingredienser 1 stort huvud bladsallad 3 huvuden little gem sallad 1dl plockade örter som dragon, körvel, gräslök och persilja Knaperstekt rökt sidfläsk Krutonger

Dijonvinaigrette 1msk dijonsenap 1msk vitvinsvinäger 1msk finhackad schalottenlök 2msk olivolja 1msk vanlig matolja Salt, peppar och lite socker Vispa ihop senap, vinäger, och lök med lite salt och en mininypa socker. Tillsätt sedan oljan i en jämn stråle under vispning. Om man gjort rätt bildas en krämig vinaigrette. Smaka av med salt och peppar. Vid servering vänd runt dijonvinaigretten över salladen. Servera med knaperstekt rökt sidfläsk och krispiga krutonger.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Hanna Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro