ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STO intervju Sladjan

Stockholm Hanna Göransson · 19 Jun 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Sladjan Osmanagic har klickat med Peter Jihde i VM-studion. Och han är Ebba von Sydows stora idol. Men sin egen popularitet kan det ödmjuka tabellfreaket inte förklara alls.

Varför har du hamnat i VM-studion? - Det är ju inte jag som har fattat det beslutet så jag kan ju bara spekulera. Jag var med vid två tillfällen förra VM hos Peter i studion. Sen jobbade jag med ett inslag som heter Buggat i Fotbollskväll inför EM 2004. Nu under våren har jag gjort Sveriges enda fotbollstalkshow på nätet, "väggspel". Jag antar att det ligger bakom att jag sitter där jag sitter.

Tvekade du att ta jobbet som side-kick? - Nej, inte en sekund. Tvärtom.

Du går hem både hos tv-recensenterna och i tv-sofforna. Varför lyckas du till skillnad från din föregångare Jan Rippe? - Det kan inte jag riktigt svara på. Men jag känner att jag har fått bra förtroende. Då växer man med uppgiften.

Vad är roligast med ditt jobb? - Helheten. Att få jobba med fotbolls-VM är helt fantastikt.

Du verkar kunna allt om fotboll. Är du en fotbollsnörd? - Ja, bland annat. Jag är en musiknörd också. Vad innebär fotbollen för dig? - Det är en stor del av mitt liv. Om jag inte får spendera tid med att titta på fotboll och surra om fotboll med folk så mår inte jag bra. Det är viktigt för mig att det är mycket fotboll i tillvaron.

Fotbollsintresset är stort bland både tjejer och killar. Men det verkar bara vara killar som är statiskfanatiker. Varför är ni grabbar så intresserade av tabeller? - Jag kan bara tala för mig själv och jag älskar tabeller. Om man följer allsvenskan och andra ligor är det naturlig. Det hör till som fotbollskonsument att studera tabeller. Jag är en texttv-junkie. Sen kan det bero på att jag inte har så mycket annan fritid, ha ha.

Vad tycker du om att jobba med Peter Jihde? - Det funkar jättebra, tycker jag. Fast Peter sitter här bredvid nu och säger tvärtom.

Ni verkar ha en skön jargon i rutan. Har det klickat mellan er? - Ja, men så är det med smålänningar, det klickar alltid.

Är du också från småland? - Ja, jag är född och uppvuxen i Värnamo. Men min pappa år från Bosnien och min mamma från Serbien. Mitt förnamn är serbiskt och mitt efternamn bosniskt.

Ebba von Sydow har sagt att du är hennes idol. Varför är du hennes favorit? - Jag kan inte svara på det. Jag hara bara träffat henne en gång i fem sekunder. Så vitt jag vet kan hon lika gärna vara ironisk.

Vem är din favoritfotbollsspelare? - Genom tiderna är det två favoriter som sticker ut. Diego Maradona och den bosniske spelaren Saset Susic. Jag var elva år gammal när Maradona gjorde sitt första VM 1982. Jag var 15 när han vann VM1986. Jag minns i princip varenda sekund av det VMet.

Och årets upplaga. Hur går det i VM i Tyskland? - Jag tror Spanien eller Argentina vinner VM. De har imponerat mest.

Vad tror du om Sveriges chanser? - Jag tror och hoppas att Sverige går vidare från gruppen. Jag tror inte att Sverige håller måttet för en semifinal men de kan nå en kvartsfinal. Får vi möta Tyskland har vi en jättechans i åttondelen. Hanna Göransson [email protected]

Namn: Sladjan Osmanagic. Ålder: 34 Familj: Singel. Mamma, pappa och syster med familj. Bor: Stockholm Fritid: Umgås med vänner, laga mat, kolla på fotboll Favoriträtt: Småländska isterband Meriter: Musikjournalen i P3, karaktären ”Stojan” i radioprogrammet Rally, artistbokare i Sen kväll med Luuk, studiogäst i Liga Europa.

Sladjans favoriter: Bästa kommentatorn: Glenn Strömberg. Favoritlag: Värnamo Södra FF

Ebba von Sydow om Sladjan: - Sladjan lyfter helt klart VM-studion, han har smartkul attityd, roligast blickar på Jidhe och tuff röst. Helt rätt att ta in honom! Han var programledare för P3 Pop i Göteborg när jag jobbade på studentradion, eftersom Sladjan satt på stora, coola P3 var han kungen. Dessutom hade han Göteborgs mesta indie-glasögon. Dem kan jag sakna lite, de han har nu är inte lika mycket fashion statement.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Hanna Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro