ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STO Jerry Hall

Stockholm Katarina Matsson · 8 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Modellen Jerry Hall tycker att det är dags att ta bladet från munnen. I en rikstäckande satsning uppmanar företaget Bayer Healthcare, som tillverkar potensläkemedler Levitra, svenska par och svensk sjukvårdspersonal att börja prata om erektionsproblem. Du är Bayers internationella ambassadör för erektionsproblem. Varför? – Jag tyckte att det var ett viktigt ämne som folk inte riktigt pratade om. Jag tror att de ville ha en kvinna som har haft att göra med tabuämnen på ett bekvämt sätt. Jag har gjort ” Mrs Robinsson” och ”Vagina Monologues”. Och eftersom jag är kvinna kan jag nå fram till kvinnor och få dem att prata med sin partner, så att de kan söka behandling och fortsätta att ha ett fantastiskt sexliv.

Varför är det så svårt att prata om? – Virilitet är så sammankopplat med maskulinitet... Men när män väl pratar om det och inser att miljoner människor har problem, så känner de stor lättnad. Och så tror jag att det handlar om brist på utbildning.

Har du personlig erfarenhet av problemet? – Jag vill egentligen inte prata om mina personliga erfarenheter. Det är mellan dig, din partner och läkaren.

Men om alla kunde prata öppet om det, skulle inte skammen försvinna? – Jag tycker inte att det är rätt att dela ett intimt problem, som har med din partner att göra, med andra människor.

Du har levt i ett långt förhållande med Mick Jagger, hade ni något sådant problem? – Nej, han hade snarare det motsatta problemet. Men vi har fyra barn, och även om vi är skilda har vi ett vänskapligt förhållande, och vi fortsätter att vara bra föräldrar tillsammans.

Bor ni nära varandra i London? – Han har nyligen skaffat sig en lya lite längre bort. Tidigare var vi grannar och det är lite väl nära. Jag tror att om man har älskat någon så kommer man alltid att älska varandra för de orsakerna, men att förhållanden inte alltid är gjorda för att hålla.

Delar ni på de dagliga sysslorna? Skjutsar Mick Jagger yngsta sonen till skolan? – Ja, ibland, och jag också. Jag har faktiskt tagit ledigt från jobbet ett tag för att spendera mer tid med barnen.

Vad är det viktigaste för att få ett förhållande att fungera? – Det viktigaste är kommunikation. Alla problem kan lösas om man pratar igenom dem och har en öppen kommunikation. Jag tycker att det är det sexigaste som finns.

I västvärlden äter vi fler och fler piller. Vad tycker du om att rekommendera ännu ett? – Jag tycker att om det ger ett härligt sexliv – varför inte? Folk tar antibiotika när de är sjuka. Naturligtvis måste det vara ett gemensamt beslut, men om både mannen och kvinna vill så tycker jag att det är fantastiskt att det finns ett botemedel.

Skulle du själv stanna med en man som har erektionsproblem, om han vägrade att låta sig behandlas? – Jag vet inte, jag har aldrig råkat ut för det, men jag tycker att jag är lite väl ung för att ge upp sex.

Fakta: Jerry Hall Ålder: Fyller 50 år den 2 juli Familj: Sedan 1999 skild från rockern Mick Jagger, som hon har fyra barn med. Bor: London Aktuell: Som Bayer Healthcares ambassadör för erektionsproblem

Fakta: Erektionsproblem Uppemot varannan svensk man över 40 år lider av erektionsproblem, och mer än 80 procent av dessa tycker att det är pinsamt att prata om. Källa: Bayer Healthcare.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro