ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STO NOJ Electrofunk duo J*Davey

Stockholm Jessica Carleson · 25 Jul 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

av Kenya Hunt [email protected] BILDBYLINE finns. Och en bild på duon också - fråga mig, mvh Jessica

Vilka är de? Jack Davey (tjejen) och Brook D’Leau (killen)

Varför du ska bry dig: Deras nya album "Beauty in Distortion" töjer på gränserna för "urban" musik med en trippy fusion av elektrofunk, jazz och soul över hyperaktiva videospelsinspirerade beats som har svaga drag av Sly Stone och Prince (men inte så mycket att det låter härmigt). Duon är en del av en nytt gäng progressiva och originella akter som troligen kommer att ta över din iPod det kommande året i sällskap med Kanye Wests nya kollektiv , SaRa Creative Partners, och Dumbokult favoriten Kudu.

De ligger utanför den breda radiofåran – Länge fick vi massor av kritik för att vi inte följde den konventionella låtstrukturen. Skivbolagsbossarna var undrande: ‘Var är 'hooken'? Var är refrängen?” säger D’Leau, som under sin uppväxt lyssnade till new wave band och skapade sina egna låtar i pappans hemmastudio i Los Angeles. – Men sedan släppte Outkast sin ‘Hey Ya,’ som har en liknande känsla, och folk gillade den. Men vi hade redan haft det soundet ganska länge, säger han.

Du skulle vara i mycket gott sällskap: Inte för att du faller för vad kändisarna gillar, men J*Daveys beundrarskara inkluderar tunga namn som the Roots, Erykah Badu, Mos Def och Gilles Peterson. – ?uestlove är speciell för han bryr sig verkligen om att stödja bra musik. Många artister är idag alldeles för rädda för att ta risken att hjälpa nya talanger, säger St. Louis-födda Davey, som har namnet Briana Cartwright på födelseattesten.

De är inga sell outs Frånvaron av stora skivkontrakt verkar ha verkat till duons fördel. De har redan turnerat med the Roots, bande som satte strålkastaren på en annan osignerad och kritikerrosad artist, Cody Chesnutt. Det enda som lider är plånboken... – Vi har just samlat alla våra resurser för att få ihop det här albumet. Skivbolag vill att vi ska förändra oss till något annat, vilket vi vägrar att göra. Så vi har bestämt oss för att leva med att vara panka nu för att kunna vara sanna vårt sound och bygga något starkare som kommer att bestå. Vi har publiken och har bevisat att det finns folk som är intresserade. Skivbolagen kan komma ombord senare, säger Davey.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Jessica Carleson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro