ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STO NOJ Hugh Grant

Stockholm Jessica Carleson · 6 Mar 2007
Uppdaterad 18 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

I dag kommer Hugh Grant på besök till Sverige. Skådespelaren är här för att gå på galapremiären av nya filmen "Text och musik", som har Sverigepremiär nästa helg. I filmen spelar han en avdankad popstjärna från 80-talet, Alex Fletcher, som gör comeback. Metro har träffat den 46-åriga skådespelaren. • Vilken grupp inspirerade dig mest, var det Wham!, Duran Duran eller Human League? – Lite av varje faktiskt. Men självklart tittade vi en del på Wham! och på Duran Duran. Wham! mest för skådespeleriet. Till exempel tittade vi på videon till "Last Christmas" - minns du den? Nu vet vi att det var brijant skådespeleri på den tiden! Vi använde mycket Duran Duran för deras dansande. • I filmen sjunger du själv. Det måste krävt en del övning. – Jag drillades och drillades och drillades som en säl på cirkus. Det var månader av arbete. Men det finns, som du vet, fantastiska dataprogram som hjälper dig. När du väl vet det känner du dig säkrare. När du sjunger falskt kan de fixa det med datorn. Vi jobbade med några av de bästa producenterna i branschen och de sa att alla, nåväl nästan alla, använder sig av back-up system. • Så du är en fantastisk sångare nu? – Nja, åtminstone en bättre sångare än tidigare. Det handlar helt om självförtroende. Och jag är förnärvarande den bäst säljande artisten i USA. Jag är officiellt en större popstjärna än Justin Timberlake, haha! • Rollen som Alex Fletcher ligger nära andra roller du har spelat. Du har liksom fastnat i rollen som den charmiga engelsmannen i romantiska komedier. – Det är lustigt. Före "Fyra bröllop och en begravning" spelade jag alltid skurk. När jag gjorde intervjuer fick jag alltid frågan varför jag alltid spelade onda typer. Jag håller med om att mina dagar som skådespelare i romantiska komedier är räknade nu. Jag börjar bli lite gammal. Men jag tycker inte att "dramatiska" roller alltid är detsamma som "bra" när det gäller skådespeleri. Man behöver inte göra djupa och mörka roller för att bevisa att man kan agera. Lättsam komedi är mycket svårt också. Jochem Geerdink/Metro Holland

Bildtext: Hugh Grant med Drew Barrymore som också spelar med i filmen "Text och musik". I dag besöker Hugh Grant Sverige för att träffa press och gå på galapremiär.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Jessica Carleson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro