ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STO NOJ, Pernilla Andersson

Stockholm Patrik Wirén · 31 Jan 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

På omslaget till färska ”Baby blue” syns Pernilla Andersson i baksätet på en bil i Thailand. Fotot togs för två år sedan av pojkvännen Dregen från Backyard Babies, bara några dagar efter att paret mirakulöst överlevt tsunamin. - Att skriva låtarna var en sorts terapi, säger hon.

Pernilla hade ett späckat schema 2004. Hennes andra skiva, ”Cradlehouse”, släpptes och hela sommaren turnerade hon med DiLeva. Men den välförtjänta julledigheten med den lika upptagne pojkvännen blev en mardröm. Trots att tsunamin så när tog livet av de båda beslöt sig paret ändå för att stanna i landet när alla andra flydde. Pernilla berättar om desperationen hos lokalbefolkningen, om en samhällsstruktur som föll ihop och om en vän som aldrig återvände hem. Saker som behövde bearbetas. - Jag började skriva textrader på små lappar. Som musiker kanske jag inte är världens bästa på att säga saker. Det var väldigt starka känslor, saker som inte bara hade med vatten att göra.

Förutom nya plattan, som hon beskriver som tuffare än sina föregångare, har Pernilla också producerat Svante Thuressons kommande skiva. 25 januari är det dessutom premiär för pjäsen ”Flyttfåglar” på Stadsteatern i Stockholm där Pernilla agerar pianist. Hur hinner du och Dregen ses överhuvudtaget? - Det fungerar bra eftersom vi jobbar med samma sak. Jag har varit i förhållanden där det blivit ett jävla hallå om man inte kommer hem från studion eller inte kan vara ledig under semestern. Mellan oss är det inte så, utan det är ”jag kommer vara i USA i sex veckor när du i Norge, kan inte du flyga hit när vi har fem dagar ledigt?”. Vi har bestämt att vi aldrig ska ha mer än två och en halv vecka isär.

Paret planerar att återvända till Thailand i maj. - Jag måste dit igen. Det kommer nog kännas både bra och hemskt på samma gång. Men det är någonting jag känner att jag behöver göra. Patrik Wirén

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Patrik Wirén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro