ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STO NOJ Sarah Jessica Parker

Stockholm Jessica Carleson · 8 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Av Chris Atchison/ Metro Toronto bildbyline finns

Sarah Jessica Parker är mitt i en omstart av karriären. Den före detta stjärnan i "Sex and the City" hade en filmkarriär före åren i tv-showen, 1998-2004, men nådde helt nya höjder av berömmelse som sexkolumnisten Carrie Bradshaw.

Uppföljaren till julrullen "Välkommen till familjen", är en ny romantisk komedi: "Hemma bäst" med Matthew McConaghey, som för övrigt spelade sig själv i ett avsnitt av "Sex and the City". Parker spelar Paula, en konsult som anlitas för att övertyga Tripp (McConaughey) att det vid 35 års ålder börjar bli dags att flytta från sina föräldrar. – Det som gör det konstigt är att vakna på morgonen, och möta hans mamma i köket, säger Parker om besväret för kvinnor som dejtar män som bor hemma i 30-årsåldern. – Jag vet inte om det är ett stigma, men det väcker tankar om obehagliga situationer. Det är så långt Parker kan spekulera i ämnet eftersom, säger hon lättat, hon aldrig ställts inför den sortens problem. När hon befann sig på dejtingarenan före giftermålet med skådespelaren Matthew Broderick 1997, var det män på skalan Robert Downey Jr och John F Kennedy Jr hon träffade, män som sedan länge lämnat boet.

Själv är Sarah Jessica Parker inte rädd att lämna sin trygga tv-seriefamn. "Sex And The City" var bolaget HBOs mest populära serie och en kulturell kraft som ledde allt från modetrender till återfödelsen av den klassiska drinken Cosmopolitan.

Parker är väl medveten om att det på stor framgång alltid följer ett efterspel och att medierna och hennes fans kommer att granska hennes karriärval mycket noggrannt efter tecken på försök att hålla kvar vid rollfiguren Carrie Bradshaw. – Folk är väldigt nyfikna på hur jag kommer att välja eftersom man verkar anta att jag försöker göra saker som är radkalt annorlunda än Carrie Bradshaw, säger hon. – Om jag ville spela något som var det minsta Carrie Bradshaw-likt skulle jag fortsatt göra serien eftersom de författarna gjorde rollen bättre än någon annan skulle kunna. Medan hennes rollfigur i "Hemma bäst" ger råd om hur man ska få män att lämna föräldrahemmet, så ombeds hon privat fortfarande ge råd om ett antal frågor. Rollen som Carrie har givit henne positionen som förebild. – Jag känner inte att jag kan leva upp till det, säger hon. Att mitt liv målas upp som en mall som alla kvinnor ska mäta sig emot tycker jag är orättvist. Jag tycker inte att mitt liv går att jämföras med många andras.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Jessica Carleson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro