ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STO NOJ Snow Patrol

Stockholm Jessica Carleson · 24 Jul 2006
Uppdaterad 18 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Trots att det inte handlar om den svåra andraskivan så har skotsk-irländska Snow Patrol ändå en del att leva upp till efter sin senaste succéskiva "Final Straw". Bandet kan andas ut sedan uppföljaren "Eyes Open" gått bra i hemlandet och välkomnats med öppna armar utomlands. Metro fick en pratstund med Nathan Connolly, gitarristen i Snow Patrol.

Han har tappat sin telefon, bandet gör redan soundcheck för kvällens spelning och själv sitter han mitt i en intervju, men är inte stressad. Nathan Connolly pratar på om sitt liv i Snow Patrol.

Q: Var det svårt att följa upp "Final Straw"? A: Både ja och nej. Att bestämma sig för att göra ett nytt album var faktiskt svårare än att skriva och spela in det. Men när vi äntligen kom igång var det jättekul och ganska enkelt.

Q: "Eyes Open’" skrevs i ett hus på en klippa, högt ovan ett stormande hav. Fick ni med den stämningen på skivan? A: Om vi hade spelat in skivan mitt i London hade soundet varit helt annorlunda. Så svaret är ja. Trakten som vi var i vidgade vårt perspektiv. Det var helt klart mycket bättre än den vanliga underjordiska sortens studio som används nu för tiden.

Q: Snart ger ni er ut på turné. Vad tycker du bäst om, att turnera eller vara i studion? A: Det är två helt olika saker. När du spelar in en skiva är du kvar på samma ställe en lång tid. Under en turné besöker du massor av ställen, Men spelningarna är ändå det viktigaste.

Q: Ställer ni till ofog under turnéerna? A: Jodå, till en viss del. Som alla band går vi ut på barer och dricker. Men vi har aldrig ihjäl folk.

Q: Är inte den här turnén ett steg tillbaka? Ni har ju turnérat med U2 och nu spelar ni bara på små ställen. A: Inte alls. När vi var förband till U2 så spelade vi för deras publik. Innan vi släppte Final Straw hade vi aldrig spelat för fler än 100 eller 200 personer.

Q: Vad lärde ni er av U2? A: De lärde oss mycket. Det gav mycket att se hur de arbetade med sin crew. De verkade vara en enda stor familj. Det är precis så vi arbetar med våran crew. Vi var glada att se att det är rätt sätt.

Q: Får inte gitarristen alltid stå i sångarens skugga? A: Jo men jag behöver inte stå i rampljuset. Det vill ingen av oss. Förresten blir vi nästan aldrig igenkända. Vi är inte direkt några kändisar och jag hoppas att vi aldrig blir det heller.

Q: Som rockstjärnor träffar ni väl en hel del groupies? A: Inte en chans, jag har varit tillsammans med min flickvän i fem år nu. Och om jag hade singel hade jag inte gjort det heller. Åtminstone inte med fans. Det skulle inte funka, förutom sexet förstås. Men svaret är nej!

Annelies Vermeulen/Metro Holland

Fakta: Snow Patrol hette tidigare Polar Bear. Men den förre basisten i Jane's Addiction använde också det namnet, så man bytte till Snow Patrol.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Jessica Carleson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro