ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STO NOJ Superman

Stockholm Jessica Carleson · 8 Aug 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

av Jérôme Vermelin / Metro France

Många recensenter i USA har beskrivit Superman Returns som en religiös film, och jämför Clark Kents återkomst till jorden med Jesus återuppståndelse. Men kanske är den rent av den utlimata politiska filmen, starkare än "Farenheit 9/11", "United 93" eller "Good Night and Good Luck"?

Q: Behöver vi verkligen Stålmannen? A: – Det är klart att vi behöver Stålmannen. De som inte gillar honom är olyckliga människor, skämtar Brandon Routh som spelar killen i de blå trikåerna. – Alla som är nöjda med livet har troligen lite respekt för Stålmannen och de värden han står för, säger han. Är han inte den man som varenda kille i världen drömde om att bli när de var små?

Skådespelerskan Kate Bosworth drömde inte om att bli Supergirl. Hon har aldrig läst serietidningar. - Stålmannen är inte min typ. Men visst är det trevligt att bli räddad, erkänner Clark Kents ex-flickvän. Det viktigaste är ändå att folk kan ta vara på sig själva. Om någon kan hjälpa dem på traven, som Stålmannen, varför inte?

Kevin Spacey, filmens Lex Luthor, köper inte min politiska tolkning av filmen. Jag frågar vem som kommer att rädda världen - Hillary Clinton eller Stålmannen? - Här är mitt råd, säger han. Om du vill ställa en politisk fråga borde du vara modig nog att ställa en politisk fråga. Gör inte detta till en ... metafor. Q: Har det nuvarande politiska klimatet underlättat Stålmannens återkomst till filmduken? A: Stålmannen är en fiktiv karaktär som aldrig kommer att komma och rädda USA. USA är ett land vars nuvarande administration inte kommer att vara vid makten längre om ett par år. Så låt oss hoppas att USA kommer att lära av de misstag som har gjorts och lämnar denna mörka period.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Jessica Carleson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro