ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STO rad 27 maj ulf lindberg

Stockholm Lina Färm · 29 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Namn: Ulf Lindberg

Ålder: 46

Bor: Halmstad

Familj: Särbo och fyra barn

Aktuell: I "Garrincha och röda pölser" i SVT2 kl 20.00

Fem tv-favoriter: Sport, engelska deckare, "Mordkommissionen", dokumentärer och nyheter

Ikväll visas dokumentären "Garrincha och röda pölser" om fotbollslegenden Garrinchas svenske son.

Garrincha kallas Brasiliens mest älskade fotbollsspelare. Hur blev du mottagen i Brasilien? - Det var konstigt att det blev så stor uppmärksamhet. Jag var lite förberedd, eftersom media från Brasilien och Paraguay har varit i Sverige och intervjuat mig. Folk på stan blev glada, kom fram och ville prata, ta kort och få autografer. Jag och Garrincha är ganska lika till utseendet, och den gamle vänsterbacken Nilton Santos bröt ihop när han såg mig. Han var Garrinchas bäste vän.

Försökte du ta kontakt med Garrincha när han fortfarande levde? - Ja, vi hade lite kontakt i slutet av 70-talet. Det var meningen att vi skulle ha träffats då, men det rann ut i sanden. Han hade svåra perioder av alkoholism, och vad jag har förstått så hade han en sådan period då.

Hur känns det att ni aldrig hann träffas? - Det är lite synd, så klart. Men det är som det är, det går inte att göra något åt.

Spelar du fotboll själv? - Jag spelade en hel del som yngre, men jag fick ganska tidigt problem med värk och fick sluta i tonåren. Det är tråkigt, men min son som var med i Brasilien spelar fotboll.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Lina Färm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro