ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STO Sid 3 – Medieprofilernas föräldraböcker

Stockholm Katarina Matsson · 8 Aug 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En våg av böcker på ämnet föräldraskap har intagit bokaffärerna i vår. Författarna? Kända medieprofiler. Självbiografiskt eller inte berättar de om allt från födslovärkar och snor till amningsfascism och blöjbytarsånger. – Jag tror helt enkelt att de här mediepersonerna har blivit föräldrar och på något sätt vill förmedla detta, säger Birgitta Höijer, professor i medie- och kommunikationsvetenskap vid Lunds universitet. Att bli förälder är något som hon tror att alla upplever som unikt. Därför vill man dela med sig av sina erfarenheter. – De här personerna har redan tillgång till medierna. Det är möjligt att de senare kommer att börja skriva böcker om medelålderskriser eller tonårsfäräldrar, fortsätter hon.

Böcker som tar upp föräldraskap: Annika Lantz ”9 1/2 månad” -– radioprofil Linda Skugge ”Ett tal till min systers bröllop” – krönikör Expressen samt bloggare Belinda Olsson ”Gravidchock! Reporter erkänner” –- krönikör Aftonbladet Ronny Olovsson ”Värsta pappan!” – sportchef på Aftonbladet Fredrik Emdén ”Välkommen till det nya livet” – frilansjournalist och krönikör Andreas Ekström ”Hemliga pappan” – journalist och bloggare på Sydsvenskan

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro