ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STO Sista dagen på jobbet för Göran Persson

Stockholm Emmy Lundström · 17 Mar 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Igår var det dags för Göran Perssons sista dag på jobbet. Han avtackades under fredagen av 500 människor i riksdagen. Köerna med företrädare från det officiella Sverige och 80 diplomater ringlade i timmar. Det var en rörd och överväldigad före detta statsminister som pratade med sina gratulanter och tog emot presenter. – Jag hade inte trott att det skulle komma så här mycket folk från hela samhället. En fantastik exposé över mitt livs politiska kontakter och organisationsrelationer, säger Göran Persson. Det kom så många gäster att programmet drog över en timme. De flesta presenterna syftade på Perssons nya liv på gården Torp i Sörmland. Den mest spektakulära var grisarna Spara och Slösa från Swedbank. Samtidigt som festligheterna för socialdemokraternas gamla partiledare pågick är förtroendet för den nya partiledaren lågt. Mona Sahlin har svagt stöd bland de egna väljarna, enligt en mätning gjord av Synovate Temo som presenteras i Dagens Nyheter. Drygt hälften, 56 procent, av s-väljarna har förtroende för Sahlin. Det kan jämföras med att 91 procent av moderatväljarna har förtroende för statsminister Fredrik Reinfeldt. EMMY LUNDSTRÖM/TT

Bildtext: Två små grisar blev en av alla presenter som Göran Perssons fick ta emot på sista dagen på jobbet. Igår avtackades han för sin tid som partiledare och statsminister. Han kan nu dra sig tillbaka till gården Torp i Sörmland tillsammans med sina nya husdjur Spara och Slösa.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Emmy Lundström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro