ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STO Skrivbordstyper

Stockholm petter sundsten · 17 Jan 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Titta på ditt skrivbord – andra det gör det. –Ditt skrivbord kan skicka alla rätta – eller felaktiga – signaler, säger beteendevetaren Donna Dawson. Hon har undersökt hundratals skrivbord i samarbete med bemanningsföretaget Adecco. –Ditt skrivbord, precis som dina kläder, är en förlängning av din personlighet, säger Donna Dawson, till Startups.co.uk. Hon urskiljde sex skrivbordstyper: det extremt välorganiserade, det organiserade kaoset, det kreativa kaoset, personlighetsförlängningsbordet, uppvisningsbordet och trofébordet. De presenteras i nya numret av tidningen PS! –Vad som inte finns på ditt skrivbord kan vara lika talande som det du har, säger Donna Dawson. Petter Sundsten [email protected]

Det extremt välorganiserade skrivbordet. Bordet är helt befriat från personliga saker, vilket uttrycker effektivitet och makt. Den har personligheten har ofta humärsvängningar och vill känna sig behövd, men är samtidigt charmig och hjälpsam.

Organiserat kaos-bordet. Har ett system i röran som ingen utomstående kan förstå. En orolig själ som behöver stora mängder kaffe och cigaretter för att hålla sig lugn. En hysterisk arbetsnarkoman var fördelar är flexibilitet och förmåga att vara anpassningsbar.

Personlighetsförlängningsbordet. Innehåller personliga saker som semesterbilder, gulliga djur och vykort. Även väggarna upptas av foton på favoritkändisar och annat personligt. Dessa individer är alltid på väg och behöver hela tiden underhållas. Pratar mycket men diskretion är inte deras starka sida.

Kreativt kaos-bordet Skrivbordsutrymmet är belamrat med saker som skvallrar om en kreativ person med många intressen. Eftersom varje intresse måste få sin del av bordsytan är det rejält rörigt. Personen blir lätt distraherad men är en pålitlig idéspruta.

Uppvisningsbordet Ett stort och sparsamt dekorerat bord, vilket signalerar kontroll. Individen har troligtvis en delad personlighet och visar inte det privata jaget under kontorstid. Kan vara vänlig inom sin egen socialgrupp, men bakom skrivbordet intar personen en strikt professionell fasad.

Troféborrdet Utrymmet är stökigt och fullt av saker som visar personens sociala, professionella eller finansiella framgång. Varje trofé är strategiskt och medvetet placerat för maximal effekt. Dessa människor är naturliga ledare och tänker stort men söker ständigt efter uppsakttning. Källa: Tidningen PS!

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm petter sundsten
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro