ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STO Sveriges smartaste barn

Stockholm · 19 Feb 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Rubrik i stil med ”De kan vara Sveriges smartaste barn”

Sveriges smartaste barn ska utses i vår. Varje söndag från och med den 22 april testas allmänbildade elva- och tolvåringar i frågesport i TV 3 tills att den som vet mest utses. I dag hålls den andra delen av uttagningarna i Stockholmsområdet och Metro passade på att ställa fem frågor till två elvaåringar som kan komma att utses till Sveriges smartaste barn. Efter en kort stunds klurande svarade både Stella Juhlin, som också har varit näst snabbast i Stockholm på 60 meter i löpning, och Mårten Matell, som enligt klasskamraterna ska bli statsminister i framtiden, rätt på alla frågor. Hur kommer det sig att just ni två är så duktiga? – Vi har en bra fröken, duktiga föräldrar som kan mycket och så läser vi tidningar, tittar på nyheter och så, säger Stella. Ni går ju i samma klass på Torsviks skola på Lidingö och nu tävlar ni mot varandra. Hur ska det gå? – Jag har sagt att jag ska heja på Mårten, men jag vet inte om Mårten tänker heja på mig än, säger Stella. De som går vidare till tv-inspelningen får välja ett ämne som de specialiserar sig på. Vilka ämnen skulle ni välja? – Inte matte, under stress är det svårt. Kanske något om kungar, politik eller hockey, säger Mårten. – Kanske något om geografi, säger Stella. – Man kan välja vilket ämne som helst. Utom sig själv, det skulle ju vara lite för lätt, säger Mårten. LINN DAHLGREN [email protected]

Faktaruta: Metros fem frågor Vad heter Kristdemokraternas partiledare? Svar: Göran Hägglund. I vilket land hålls Eurovisionsschlagerfestivalen i år? Svar: Finland. Vad heter Sveriges nya skidskyttedrottning? Svar: Anna Carin Olofsson Vem var Apollon? Svar: Gud i grekisk och romersk mytologi. Vad heter USA:s huvudstad? Svar: Washington DC.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro