ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STO UTR 23 svenskar gripna i Skottland - Här tas Grön ungdoms språkrör av polis

Stockholm Hanna Göransson · 5 Nov 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

23 svenska fredsaktivister greps igår i samband med en aktion mot en skotsk kärnvapenbas. Blockaden arrangerades av svenska Ofog, nätverket för en kärnvapenfri värld. Aktivisterna är gripna för störande mot den allmäna ordningen och riskerar mellan 100 och 200 pund i böter. Ni uppmuntrar era medlemmar att delta. Står ni för böterna också om de grips? - Nej, det står medlemmarna för själva, säger Petter Joelsson, arrangör för den svenska gruppen. Vi ordnar resan men beslutet att sätta sig i vägen är upp till var och en. Enligt Petter Joelsson kommer de gripna medlemmarna att släppas vid lunchtid idag.

Aktivisterna var på plats halv sju igår morse för att stoppa morgontrafiken till kärnvapenbasen Faslane i Skottland. Grön ungdoms språkrör Alexander Chamberland var en av dem som greps.

- Att bryta mot lagen för att motverka förekommandet av vapen som kan utplåna världen känns mycket vettigare för mig som politiker än att som Maria Borelius anlita svart städhjälp eller att som Cecili Stegö Chiló strunta i att betala tv-avgiften, säger Alexander Chamberland i ett pressmeddelande.

Hanna Göransson

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Hanna Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro