ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STO UTR MWN kortisar

Stockholm Jessica Carleson · 18 Mar 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

METRO HONG KONG Premiär för plastsedlar i Hong kong Tiodollarsedlar i plast kommer att lanseras i Hong kong i Juni, vid sidan av de gamla sedlarna. Den nya plastsedeln är mer hållbar och svårare att förfalska än pappersedlar som tillverkas av bomullsfiber. Dessutom samlar de på sig mindre smuts är och mer miljövänliga eftersom de håller längre och går att återvinnas. Andra länder som har plastsedlar är Australien, Nya Zealand, Rumänien, Brasilien, Chile, Malaysia och Singapore. BILD! en tiodollarsedel.

METRO CHILE Vinuniversitet i Chile Chile kommer att få sitt första vinuniversitet. Fjorton miljoner har investerats och den första kursen har femtio studenter. Med hjälp av kontakter på franska universitet ska Chile förfina tekniken att ta fram fina viner.

METRO RYSSLAND Avskräckande bilkrasch En våldsam kollision mellan en Hummer och en gammal, risig Ford på S:t Petersburgs huvudgata Nevsky Prospect fick stadsborna att haja till i veckan. Men det var ingen verklig olycka, utan arrangerad av de lokala myndigheterna för att dra uppmärksamhet till de ökande mängden trafikolyckor. BILD!

METRO MEXIKO Mexiko redo för rymden Rymdforskare i Mexiko känner sig redo för rymdindustrin och bearbetar senatorer för att få godkännande av en Rymdmyndighet. Universitetet UNAM, som nyligen utsetts till latinamerikas bästa av Time Magazine, kommer att sända en nanosatellit ut i rymden i November.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Jessica Carleson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro