ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STO UTR MWN-kortisar

Stockholm Jessica Carleson · 8 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

USA Metro New York Musiker, utbrytningsartister, akrobater och några mimare samlades vid Manhattans South Street Seaport i tisdags för en audition för sommarsäsongen. I fyra och en halv timme uppträdde över 60 gatuartister för familjer och turister i konkurrens om 30 platser i South Street Seaport. - Vi söker efter familjevänliga uppträdanden som har bra publikkontakt, säger talesmannen Troy Moore. - De bedöms efter originalitet, kreativitet och om huruvida domarna tror att de kan dra publik och pengar utan att vara irriterande. Gatuartisterna kan dra in mer än 200 dollar om dagen i South Street Seaport. Flera artister sa att de föredrar att uppträda här framför andra ställen staden - i Manhattan Souh Street Seaport är det både legalt och lukrativt att uppträda.

CHILE Metro Santiago 20-årige Hans Pozo styckmördades och hans kroppsdelar fotograferades med en mobilkamera. Bilderna cirkulerar nu på internet i ett kedjebrev. Sociologiprofessorn Andrés Bello Lucia Gody säger till Metro att han tror detta kedjebrev som sprids i rekordfart över landet tillgodoser folks morbida instinkter. - Den normala reaktionen skulle vara att folk tittar en gång på bilderna och sedan raderar dem. Om man tittar fler gånger på dem och känner någon slags behag eller skriver ut dem så har man ett allvarligt patologiskt problem, säger hon. Professor Gody ber Chiles invinare att tänka efter innan de fortsätter denna morbida kedja.

SPANIEN Metro Madrid Hälften av alla spanjorer har haft en affär med en kollega, enligt en undersökning på hemsidan marqueze.net. Majoriteten av de 32,370 personerna som deltog uppgav att de försökt hålla relationen hemlig, men i 61,80 procent av fallen blir affären avslöjad. 37 procent av männen och 36 procent av kvinnorna har hittat ett undangömt ställe på kontoret där de kan vara intima med sin älskare/älskarinna under arbetstid. Men det har visat sig vara riskabelt: 16 procent har blivit upptäckta av kollegor när de vänslats med sin arbetskamrat.

POLEN Metro Warsawa Polisen i en polsk stad har kommit på ett sätt att bekämpa rökning bland unga. Åldersgränsen för rökning är 18 år. Civilklädda poliser smyfotograferar unga som röker och kontrollerar sedan deras identitet med lärare och rektorer. Om identiteten kan bekräftas informeras föräldrarna brevledes.

FRANkrike Metro Paris Pjäsförfattaren Norbert Aboudarham, 57, har sedan den 17 april suttit i en bur på Amiens zoo. Han säger sig söka inspiration till sin nya pjäs om pandor. Han skriver på en laptop med internetuppkoppling. Han pratar inte med besökare och kommunicerar bara genom skrivna meddelanden. - Om du vill skriva om universum måste du sätta dig själv i en bur som är mindre än universum, säger Aboudarham. - Det är en mycket utmattande erfarenhet, tillägger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Jessica Carleson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro