ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STO VAL Intervju pappa med barn/ Henry plåtat

Stockholm Katarina Arnstad · 20 Sep 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Hur ska Stockholm se ut efter valet? I en serie artiklar kommer Metro att lyfta fram en rad aktuella frågor. I dag barnomsorgen.

Babyboomen i Stockholm har tagit stadens politiker på sängen. Barnomsorgen har inte byggts ut i samma takt som barnen fötts. För att leva upp till förskolegarantin som lovar föräldrarna dagisplats inom tre månader tvingas stadsdelsförvaltningarna ta till tillfälliga lösningar. På Vävar Johans gata i Hammarby sjöstad ligger den temporära dagispaviljongen, Sjöstadsskolans förskola, som rymmer 120 förskolebarn och 60 skolbarn. I två års tid har villan stått där på fotbollsplanen som en tillfällig lösning i väntan på att det "riktiga" dagiset i Hammarby sjöstad ska stå klart i november. Fredrik Kjellander har sina barn Filippa, 11 år, och Viktor, 5 år på paviljongen. Han är på det hela taget nöjd men tycker samtidigt att ett provisorium är ett bevis för "en taskig planering". -Jag har inget emot en tillfällig lösning så länge jag vet att det finns en plan för att skapa permanenta lokaler, säger han. Sussie Ampel arbetar som barnsköterska på förskolan. Hon märker att staden inte satsar lika mycket pengar på dagiset. -Jag trivs bra här men det känns ju bättre att få komma till en permanent förskola, säger hon. Agneta Larsson, utvecklingsansvarig för förskolan i Katarina Sofia stadsdelsförvaltningen har inte märkt av någon kritik från föräldrarna. -Nej de är glada att få någonting över huvudtaget, säger hon. KATARINA ARNSTAD ELMBLAD [email protected]

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Katarina Arnstad
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro