ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stockholm är bäst i Europa

Peter Lindholm · 15 Feb 2012
Uppdaterad 15 Feb 2012

klar

Artikellänk är kopierad

Storstockholm är Europas bästa framtidsregion ur en finansiell synvinkel. Det anser den brittiska FDi Magazine, som också anser att Stockholmsregionen har den högsta livskvaliteten i Europa. FDi Magazine, som vänder sig till investerare och ges ut varannan månad av Financial Times, har låtit en oberoende jury analysera siffror och statistik från 73 städer och 60 regioner i Europa. Enligt den årliga rankningen ger Stockholmsregionen så att säga mest valuta för pengarna i framtiden efter att man räknat samman faktorer som ekonomisk potential, kostnadseffektivitet, arbetskraft, infrastruktur, affärsvänlighet, investeringsstrategi och livskvalitet.

Det senare innefattar livslängd, barnadödlighet, antalet läkare per invånare, utbildning och inkomst. 

Bästa stad att verka i är London. Utan kranskommunernas hjälp hamnar Stockholms stad först på tionde plats i stadsrankningen. Likaså är livskvaliteten något lägre för Stockholm som stad. Där hamnar Stockholm på en andraplats efter Paris.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro