ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stockholm är världens fjärde säkraste stad att bo i

Emma Kirkhoff · 29 Jan 2015
Uppdaterad 30 Jan 2015
Stockholm anses vara en av världens säkraste och bästa städer att bo i.

Stockholm anses vara en av världens säkraste och bästa städer att bo i. Foto: Maja Suslin/TT


Stockholm är en av världens säkraste städer att besöka och bo i. Bara tre storstäder i Asien klår vår huvudstad i säkerhet, enligt en ny kartläggning.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är tidningen The Economists eget undersökningsföretag Economist Intelligence Unit (EIU) som har undersökt hur säkra 50 av världens största städer är att befinna sig i. 

Man har tittar på 40 olika faktorer, bland annat infrastruktur, sjukvård, it-säkerhet och hur tryggt det är för människor att visats och bo i städerna.

Stockholm kammar hem höga poäng inom alla kategorier och landar därmed på fjärde plats. Bara tre städer i Asien är säkrare att besöka eller att leva i. Tokyo kniper förstaplatsen, medan Singapore hamnar på andra plats och Osaka på tredje.

När det kommer till vilken stad i världen som är bäst att bo i hamnar Stockholm på tredje plats. Kanadensiska Toronto toppar listan, tätt följd av Montreal, också det en stad i Kanada.

Samtidigt visar undersökningen att människor som bor i Stockholm underskattar säkerheten i sin stad. 

Japans huvudstad bedömer EIU som den absolut säkraste staden i världen att leva i, trots att infrastrukturen  där är utsatt; Tokyo drabbas regelbundet av jordbävningar och är den stad i världen som har absolut flest invånare – 38 miljoner.

Men riskerna vägs upp av att staden anses ha bäst digital säkerhet – befolkningen utsätts sällan för identitetskapningar , nätbedrägerier och andra brott på nätet.

Av de 50 städer som EIU har tittat på bedöms Indonesiens huvudstad Jakarta som den mest osäkra att bo och vistas i.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Kirkhoff
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro