ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stockholm bästa platsen att bo på

Clara Guibourg · 15 Maj 2014
Uppdaterad 15 Maj 2014
Stockholm bästa platsen att bo på

Stockholm bästa platsen att bo på Foto: TT


När Fokus rankar de bästa platserna att bo kammar storstadsregionerna hem storslam. Topp tio-listan består uteslutande av storstäder och dess kranskommuner. Och allra bäst går det för huvudstaden.

klar

Artikellänk är kopierad

Faksimil: Tidskriften Fokus rankning över bästa platserna att bo på offentliggjordes på torsdagseftermiddagen.
Faksimil: Tidskriften Fokus rankning över bästa platserna att bo på offentliggjordes på torsdagseftermiddagen.Foto: Fokus

Stockholm kniper förstaplatsen i tidskriften Fokus rankning, och tar därmed hem segern som den bästa platsen att bo på i Sverige 2014.

– Det är mycket hedrande och glädjande att Stockholms stad placerar sig på första plats i den här mätningen, säger Sten Nordin (M), finansborgarråd och kommunstyrelsens ordförande i Stockholms stad.

– Livskvaliteten för stockholmarna är något som ligger mig mycket varmt om hjärtat och något vi jobbat konkret och målmedvetet med under lång tid.

Men det är två andra storstäder som gör största lyftet och formligen flyger uppåt i rankningen. Uppsala stiger från 24:e till fjärde plats. Och Göteborg, som förra året landade på medelmåttiga 107:e plats, har tagit sig hela vägen till sjätteplatsen.

Storstäder gör comeback, konstaterar Fokus, som skriver att urbaniseringen är starkare än den varit på länge. Enligt Boverket står tre städer, Stockholm, Göteborg och Malmö, för 70 procent av landets befolkningsökning, och det är just städernas storlek som gör dem så attraktiva. 

Är man ung eller har familj ska man dock överväga att göra sig hemmastadd någon annan stans. I den här kategorin tar nämligen Lund hem segern, och Stockholm hamnar först på 30:e plats.

Sämsta platsen att bo på, då? Jo, det är Bräcke som tar hem den tveksamma utmärkelsen, när förra årets jumbo Grums har lyft sig hela vägen till 232:a plats.

klar

Artikellänk är kopierad

Clara Guibourg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro