ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stockholm – en byggarbetsplats i tio år

Katarina Matsson/ Peter Löwedahl-Nyren · 1 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Citybanan, Slussen, Norra länken, utbyggnad av Tvärbanan, nya hotell, Odenplan, nya gallerior, nya bostadsområden och så vidare. Listan på var det ska byggas i Stockholm de närmaste åren är nära nog oändlig.

Redan i dag märks det. Lina Östling, 26, är nybliven mamma till Eje, 28 dagar, och sedan hon fick barn märker hon av ljudet och smutsen från byggandet på ett nytt sätt.– Visst är det mycket byggande. Jag bor på Odenplan och där hör man varje dag hur de bygger under marken.

Johanna Sundström, 30, har framför allt tänkt på vägarbetena.– Man får köra omvägar och så blir det lite extra köer. Per Kallstenius, Stockholms stadsarkitekt, håller med om att ombyggnaderna i Stockholm redan påverkar invånarna.

– Det är en väldigt intensiv utvecklingsperiod för Stockholm, säger han. Han anser att stockholmarna i dag, efter ett par lyckade projekt de senaste åren, har förtroende för att det efter allt byggande blir en bättre stad att leva i.

– Staden är i dag mycket roligare att vara i än för 10–15 år sedan. De utbyggnader vi hittills gjort har gett mycket bra resultat, det är ju det som stockholmarna förväntar sig också.

– Stora delar av Stockholm kommer att ha karaktär av byggplats under det närmaste decenniet, säger Magnus Andersson, stadsbyggnadskontoret.Är det bara att bita ihop? – Ja, och tro att det blir bättre när det blir klart. Men det är en bit dit.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Matsson/ Peter Löwedahl-Nyren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro