ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stockholm inför nytt samarbete mot IS-återvändare: Samtliga ska utredas

Annica Ögren · 30 Mar 2019
Uppdaterad 30 Mar 2019
Stockholm stad inleder nu ett nytt samarbete tillsammans med polis och åklagare för att säkerställa att samtliga återvändande IS-terrorister utreds för krigsförbrytelser, folkmord och brott mot mänskligheten. Bilden är en arkivbild.

Stockholm stad inleder nu ett nytt samarbete tillsammans med polis och åklagare för att säkerställa att samtliga återvändande IS-terrorister utreds för krigsförbrytelser, folkmord och brott mot mänskligheten. Bilden är en arkivbild. Foto: TT


Stockholm stad inleder ett nytt samarbete med polis och åklagare för att hantera IS-återvändare. Det rapporterar SVT.

klar

Artikellänk är kopierad

I ett pressmeddelande skriver Liberalerna att tanken är att kommunens socialtjänst ska säkerställa att informationen om misstänkta terror- och krigsbrott kommer till polisens och åklagarens kännedom.

Precis som att socialtjänsten redan i dag för vidare information så länge det gäller brott som kan ge fängelse i mer än ett år, menar Liberalerna att det på samma sätt är nödvändigt att de tillsammans bidrar till att lagföra terrorister.

Och alla som är straffmyndiga kommer att utredas för krigsförbrytelser, folkmord och brott mot mänskligheten, skriver SVT.

Nytt sätt att arbeta

Enligt Anna König Jerlmyr (M) är samarbetet mellan socialtjänst, polis och åklagare ett nytt sätt att angripa problemet.

– Det kan handla om socialtjänsten, att de delger information som de sitter på, om individer, som jag vill kalla mördare, som har deltagit i just strider och återvänt. Att det delger det till Säkerhetspolisen så att de kan börja öppna upp utredningar, säger hon, till SVT.

Hittills har Stockholms stad identifierat 19 individer som återvänt från terrorgruppen IS och som kan misstänkas för krigsförbrytelser eller att ha deltagit i folkmord, skriver sajten.

klar

Artikellänk är kopierad

Annica Ögren
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro