ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stockholm Nightowls jobbar när du sover

Tomas Lundin · 26 Okt 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Trots att timmen är sen är aktiviteten hög bland nattugglorna.

Trots att timmen är sen är aktiviteten hög bland nattugglorna. Foto: Stockholm Nightowls


klar

Artikellänk är kopierad

Medan du sov i natt samlades ett gäng nattaktiva själar på ett ödsligt kontor. Inte för att suga blod, utan för att knacka programkod och skriva nästa bästsäljare.– Jag skulle inte beskriva någon av dem som morgonpigga, säger nattugglan Johan Hedberg.När vanliga knegare står och borstar tänderna börjar aktiviteten hos Stockholm Nightowls. Allt från barnböcker till nya Iphone-appar växer fram i lokalen ovanför Centralbadet i Stockholm, som tillhör PR-byrån Springtime på dagarna.– Många har sidoprojekt som de brukar jobba med på sin kammare och kommer hit för att utbyta erfarenheter och för att få sällskap, säger Johan Hedberg, som har startat gruppen tillsammans med Pia Högberg.Idén kommer från New York, staden som aldrig sover, där en grupp nattugglor som tröttnat på ensliga Starbucks-fik träffas varannan tisdag. De flesta av de svenska ugglorna har vanliga jobb under dagarna.– Alla har inte de ekonomiska förutsättningarna för att sluta sitt nio till fem-jobb för att utveckla en ny app.Nästa gång ugglorna träffas är om två veckor. Även du som är student och till exempel skriver ett arbete är välkommen, men gränsen är satt till 18 år och 35 personer.

Låtskrivaren och producenten Andreas Kleerup såg lite trött ut i morgon-tv häromdagen. Kan det här vara något för honom?– Många musiker jobbar bäst på nätterna, så om vi utelämnar spekulationer om eventuella kemiska vanor, skull han nog passa bra.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro