ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stockholm sågas av utländska turister

Linnea Carlén · 15 Jan 2015
Uppdaterad 15 Jan 2015
”Vi hittade bara ett hus som var öppet. Där inne satt en gammal tant och sydde.” En del utländska turister har en hel del att säga om Stockholm på resesajten Tripsadvisor.

”Vi hittade bara ett hus som var öppet. Där inne satt en gammal tant och sydde.” En del utländska turister har en hel del att säga om Stockholm på resesajten Tripsadvisor. Foto: All Over Press / Alamy


klar

Artikellänk är kopierad

Stadshuset har fått svidande kritik: ”Ful byggnad i en totalt själlös del av Stockholm”.
Stadshuset har fått svidande kritik: ”Ful byggnad i en totalt själlös del av Stockholm”.Foto: All Over Press / Alamy
”Slottet, Riddarholmskyrkan och Tyska kyrkan är fantastiska men Västerlånggatan är en skam. Det första vi såg var en korthaj (men inte en polis i sikte), därefter mängder av tacky turistbutiker med vikingahjälmar i plast och andra smaklösa souvenirer. Stockholm, städa upp i hjärtat av Gamla Stan genast!”.
”Slottet, Riddarholmskyrkan och Tyska kyrkan är fantastiska men Västerlånggatan är en skam. Det första vi såg var en korthaj (men inte en polis i sikte), därefter mängder av tacky turistbutiker med vikingahjälmar i plast och andra smaklösa souvenirer. Stockholm, städa upp i hjärtat av Gamla Stan genast!”.Foto: All Over Press / Alamy
”Jag kan inte begripa hur så många har rekommenderat det här stället. Djuren såg ledsna ut och älgarna gjorde mig besviken. Såg totalt tre djur bakom ett träd", skrev en minst sagt besviken turist om Skansen.
”Jag kan inte begripa hur så många har rekommenderat det här stället. Djuren såg ledsna ut och älgarna gjorde mig besviken. Såg totalt tre djur bakom ett träd", skrev en minst sagt besviken turist om Skansen.Foto: All Over Press / Alamy
Vasamuseet gick inte hem hos alla. ”Bara ett gammal skepp" och ”Det här är inte direkt vad man har tänkt sig under en cityweekend - såvida man inte är intresserad av en gammal träbåt som inte ens satte segel” var några kommentarer på Tripadvisor.
Vasamuseet gick inte hem hos alla. ”Bara ett gammal skepp" och ”Det här är inte direkt vad man har tänkt sig under en cityweekend - såvida man inte är intresserad av en gammal träbåt som inte ens satte segel” var några kommentarer på Tripadvisor.Foto: All Over Press / Alamy

Stockholm är känt för dess vackra miljöer, fantastiska naturupplevelser, kulturhistoriska platser och många trendiga butiker och restauranger – men vissa turister är inte fullt så imponerade.

Det är tidningen Stockholmdirekt som har gått in på resesajten Tripadvisor och tagit en titt på hur utländska turister betygsatt deras semesterupplevelse i huvudstaden.

Till skillnad från vad man kanske kan tro är det allt annat än trevlig – men ganska så rolig – läsning.

Kritiken mot junibacken och Astrid Lindgrens saga Bröderna Lejonhjärta tillhör en av de mest svidande:

”Flera av historierna i sagotåget var klart olämpliga: det berättades bland annat om en brand där en bror hoppade ut genom fönstret med sin lillebror på axlarna och som dog när han slog till marken. Detta är tänkt som en attraktion för små barn!”

Om Vasamuseet går bland annat att läsa ”Allt man går se är svindyra gamla ruttnande brädor” och ”Museet påminner mest om en betongbunker från kalla krigets dagar”. Skansen har fått sig flera rejäla dängor:”Djuren är i ganska dålig form.”

”Jag kan inte begripa hur så många har rekommenderat det här stället. Djuren såg ledsna ut och älgarna gjorde mig besviken. Såg totalt tre djur bakom ett träd.”

Djurgården, Kungliga slottet, Slottskyrkogården, Gamla stan, ABBA-museet, Biologiska museet och Stockholms kanaler och skärgården är några andra turistattraktioner och kulturområden som fått ordentlig och stundtals underhållande kommentarer.

En förälder var bland annat besviken på besöket vid slottet:"När min åttaårige son skulle ta en bild av slottsentrén kom en vakt fram och puttade omkull honom. Jag tycker det var onödigt gjort, hur kunde min son veta att han inte fick fotografera?"

Och landmärket Stockholms stadshus var för en turist långt ifrån kronan på verket i semesterupplevelsen: ”Ful byggnad i en totalt själlös del av Stockholm”.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Carlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro