ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stockholm utan rättvis märkning

David Baas · 20 Nov 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Fair Trade City-märket som Stockholmspolitiker nobbar.
Fair Trade City-märket som Stockholmspolitiker nobbar.

POLICY. Stockholm skulle bli en Rättvisemärkt stad, men nu sätter den nya borgerliga majoriteten stopp för projektet.– Det är väldigt beklagligt för det är en bra sak för Stockholm att visa att staden bryr sig, säger Magnus Ulaner, aktiv inom Röda korset ungdom som sitter med i styrgruppen för projektet.

Stockholms stad har fram tills nu deltagit i projektet Fair trade city. För att godkännas som Fair trade city måste det finnas ett visst antal affärer som säljer Rättvisemärkta produkter och stadens förvaltning måste också i möjligaste mån handla Rättvisemärkt.Stockholm uppfyller alla kriterier och allt som behövs är ett godkännande från politikerna att ta emot diplomet. Det vill inte den borgerliga majoriteten.

Stadsdirektör Irene Svenonius menar att projektet skrotades för att staden håller på att ta fram en ny upphandlingspolicy. Hon menar också att det kan bryta mot lagen om offentlig upphandling om Rättvisemärkning förs in som krav när staden köper varor och tjänster.– Vi vill ha bra varor och bra tjänster från seriösa leverantörer. Sedan om de är Rättvisemärkta kanske inte är så viktigt, säger Svenonius.

klar

Artikellänk är kopierad

David Baas
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro