ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stockholmare river ut nya kök – för att göra större vinst

Linnéa Borgert · 24 Apr 2017
Uppdaterad 24 Apr 2017
Ett kök håller länge – men blir snabbt omodernt.

Ett kök håller länge – men blir snabbt omodernt. Foto: Erik Nylander/TT


Rent funktionsmässigt håller ett kök i över 20 år. Men i Stockholm byts köken ut efter halva sin livslängd, skriver Stockholm Direkt. Syftet? Att pressa upp priset på lägenheten.

klar

Artikellänk är kopierad

Det sägs vara svårt att hitta ett kök som är äldre än tre år om man letar bostadsrätt i vissa delar av Stockholm, skriver Stockholm Direkt. Mäklare säger att det inte riktigt är fallet, men att minst hälften av köken har renoverats de senaste tio åren.

– Det är inget fel på köket. Men marknaden betalar för det och folk förstår att man tjänar på att renovera innan försäljning, säger Saki Carpanos, fastighetsmäklare på Södermäklarna, till tidningen.

Enligt Staffan Tell på Hemnet går det många trender i kök, vilket också gör att de snabbt blir omoderna.

– Något som var inne för fem år sedan behöver inte vara det i dag. Nyligen var det minimosaik-kakel och motiv bakom glasskiva som gällde, vilket inte är fallet i dag, säger han till tidningen.

Att byta ut fullt dugliga kök innan försäljning är en trend som också har börjat sprida sig till ganska nybyggda områden, som Hammarby Sjöstad och Liljeholmskajen.

– Redan nu ser vi att folk har börjat renovera köken där. Det är nybyggda områden men redan nu anses de ha omoderna och slitna kök, säger Saki Carpanos till Stockholm Direkt.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnéa Borgert
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro