ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stockholmaren velar mest på bostadsvisning

Ann Hagman · 2 Jun 2008
Uppdaterad 24 Nov 2016

klar

Artikellänk är kopierad

Sexton visningar. Det behöver Stockholmare innan de kan bestämma sig för att köpa lägenhet.Gotlänningar nöjer sig med fyra.Stockholmare i innerstan går i genomsnitt på 16 lägenhetsvisningar innan de slår till och köper bostad. Det är tre gånger så många lägenheter som bostadsrättsköpare på Gotland eller i Sundsvall tittar på innan de bestämmer sig.

Det är högsäsong för bostadsförsäljning och i Stockholm är lägenhetsutbutet extremt stort.– Just nu är det mer ute än vid samma tid förra året, säger Skandia Mäklarnas marknadschef Andreas Mühlich.

Det faktum att det finns mer att välja på är, enligt honom, en anledning till att Stockholmarna letar noggrannare innan de köper en lägenhet. Det är framför allt i innerstaden som spekulanterna går på många visningar, visar en undersökning som Skandiamäklarna gjort via sina mäklarkontor i hela landet.

Där tittar genomsnittsköparen på 16 lägenheter innan de bestämmer sig, vilket är betydligt högre än någon annan del av Sverige.– Att man går på fler visningar är en trend för hela Storstockholm. Jag tycker absolut det är bra att man förvissar sig om var man vill bo och vad man vill ha innan man köper, säger Hans Randmark, ordförande i Fastighetsmäklarförbundet.

klar

Artikellänk är kopierad

Ann Hagman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro