ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stockholmarna har gått upp 1 900 ton

Johanna Ohlson · 7 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Shada Gorgis, 26, frisör, Göteborg: – Ja, jag har gått upp två kilo. Anledningen är att man äter mer och oftare under julen. Pernilla Engström, 22, frisör, Mölnlycke: – Ja, jag tror jag har gått upp 1–2 kilo. Det är den goda matens fel, mammas mat. Det blir hårdträning för att gå ner.

Shada Gorgis, 26, frisör, Göteborg: – Ja, jag har gått upp två kilo. Anledningen är att man äter mer och oftare under julen. Pernilla Engström, 22, frisör, Mölnlycke: – Ja, jag tror jag har gått upp 1–2 kilo. Det är den goda matens fel, mammas mat. Det blir hårdträning för att gå ner. Foto: Christina Blom


klar

Artikellänk är kopierad

Stockholmarna har gått upp 1 900 ton under julledigheten – kilon de nu vill bli av med. – Men det finns alltid  en risk att viktuppgången blir bestående. Man ska ta tag i det direkt, säger dietisten Fredrik Bertz.

Att godis, fet mat och stillasittande inte är någon bra kombination är de flesta medvetna om. Ändå har nästan 40 procent av stockholmarna gjort det igen, enligt en undersökning av United Minds. – Vi äter och dricker fler kalorier än vi gör av med, säger Fredrik Bertz.

De flesta som lagt på sig under ledigheten har gått upp tre kilo eller mer. En av bovarna tror Fredrik Bertz är drycken. På jul är det många som dricker julmust som i vanliga fall inte dricker läsk. Det är även många som dricker mer alkohol än vanligt.– Det är lätt att dricka mycket kalorier. När man ätit för mycket känner man det, men det är svårt att känna att man druckit för mycket kalorier.

Fast det finns hopp för dem som gått upp i vikt. Det viktiga är att bli av med de extra kilona så snart som möjligt.– I början när man äter mer förbränner kroppen också mer. Men efter ett tag vänjer sig kroppen och man kommer att vilja äta mer.

Adam Keresztes, 24, inredare, Tokyo, Japan:– Ja, absolut, ett kilo kanske. Det är ju bara jul en gång om året. Det är en anledning att fira, så man äter mer mat och godsaker då.
Adam Keresztes, 24, inredare, Tokyo, Japan:– Ja, absolut, ett kilo kanske. Det är ju bara jul en gång om året. Det är en anledning att fira, så man äter mer mat och godsaker då.Foto: Christina Blom
Mattias Leander, 30, bartender, Göteborg:– Ja, självklart. Jag tror att jag har gått upp fem kilo på grund av julbordet med mammas köttbullar. Men det tar jag igen före beach 2008.
Mattias Leander, 30, bartender, Göteborg:– Ja, självklart. Jag tror att jag har gått upp fem kilo på grund av julbordet med mammas köttbullar. Men det tar jag igen före beach 2008.Foto: Christina Blom

Metrofrågan: Tror du att du har gått upp i vikt under julhelgen?

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Ohlson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro