ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stockholmarna plockade fram badkläderna igen

Frida Sundkvist · 8 Sep 2013
Uppdaterad 8 Sep 2013
Hannes Rönnholmen,  Lucas Guillemain och Nicolas Strömberg alla 13 år och från Stockholm hoppar från de höga klipporna. "Det var ett perfekt bad, men lite skönt att komma upp också", säger Nicolas Strömberg.

Hannes Rönnholmen,  Lucas Guillemain och Nicolas Strömberg alla 13 år och från Stockholm hoppar från de höga klipporna. "Det var ett perfekt bad, men lite skönt att komma upp också", säger Nicolas Strömberg. Foto: Lotta Bergseth


Stockholmarna plockade fram strandtofflorna igen på söndagen. Temperaturen i huvudstaden var varmast i hela landet: 24,9 grader. Passa på, för nu kommer kallare dagar.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholmarna plockade fram badkläderna igen elena Rönnqvist, 29, läkare, och ErikHallin, 30, produktchef, passade på att ta ett dopp.
Stockholmarna plockade fram badkläderna igen elena Rönnqvist, 29, läkare, och ErikHallin, 30, produktchef, passade på att ta ett dopp.Foto: Lotta Bergseth
Det var riktigt sommarväder i Stockholm på söndagen.
Det var riktigt sommarväder i Stockholm på söndagen.Foto: Lotta Bergseth
Foto: Lotta Bergseth

Att det var varmast i landet märktes på stockholmarna på söndagen. Helena Rönnqvist, 29, läkare, och ErikHallin, 30, produktchef, passade på att ta ett dopp vid Fredhällsklipporna i Stockholm. 

—Det var uppfriskande fast när det är kallare i luften så känns vattnet varmare. Det är klart att det blir många fler dopp i år, säger Helena Rönnqvist. — Man ångrar aldrig ett dopp, så har jag tänkt hela sommaren, säger Erik Hallin.

Den som packat ner sina sommarkläder var helt enkelt för tidigt ute. Men så här varmt brukar det inte vara. 

– Det här är ovanligt varmt för att vara den här tiden på året. Det är ett högtryck som har fört in varm luft och sydliga vindar, säger Erik Rindeskär, meteorolog på Foreca. 

Är det här sommarens sista varma helg?– Nästa helg kommer det inte lika fint, och chansen blir mindre och mindre ju längre fram vi kommer. Men det finns en viss chans och man ska inte ge upp hoppet helt om en brittsommar. 

Kan vi hoppas på en brittsommar i Sverige?– Absolut, det tycker jag. Man ska tänka positivt. 

Även början av veckan väntas bli fin i Stockholm. Under måndagen blir det ganska soligt och fortsatt varmt. Det blir inte lika varmt som på söndagen, men vi kan enligt Forcea hoppas på 22 grader.

På tisdag i Stockholm däremot ersätts solskenet av lättare regnskurar och temperaturen sjunker till 18 grader. 

I Göteborg blir det sämre väder redan på måndagen. I Göteborg kan man räkna med moln och förhoppningsvis upp emot 22 grader i centrala Göteborg. 

I Malmö blir det mulet med någon möjlig glugg i molntäcket. 

– Sen kommer ihållande regn under senare delen av kvällen, säger Erik Rindeskär

klar

Artikellänk är kopierad

Frida Sundkvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro