ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stockholmarnas drömkvarter

Ann Hagman · 1 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: Illustration: Ola Gustafsson


klar

Artikellänk är kopierad

BOENDE. Ett villaområde med gemensam pool och trädgårdsmästare. Så vill stockholmare som bor i hus helst ha det. För 378 stockholmare som tidningen Vi i Villa frågat har lyx och god grannsämja högsta prioritet i kvarteret.

84 procent tycker det viktigaste av allt är att grannarna kommer överens, har fester, delar pool och dricker latte tillsammans. Samtidigt säger fyra av tio att avskildhet och en privat sfär runt hemmet är av stor vikt.

Kännetecken för ett drömkvarter

1. God grannsämja     2. Avstånd och avskildhet.  3. Blandade åldersgrupper 4. Att alla håller fint och städat så kvarteret blir snyggt 5. Blandade sociala grupper och yrkesgrupper6. Många barnfamiljer7. Gemensamma aktiviteter8. Gemensamma grönområden 9. Blandade nationaliteter                         10. Gemensamt ägande av till exempel pool eller tennisbana.

Och så ska man skapa det

1. Skräpa inte ner och ha bråte överallt                                            2. Låt inte din hund springa över och göra sina behov på grannens tomt3. Parkera inte bilen slarvigt  4. Låt inte trädgårdshäckar vara oklippta eller ha träd som ger ett ovårdat intryck            5. Låt inte dina barn vara allt för högljudda på tomten.6. Rök inte så att cigarettröken sprider sig till grannen 7. Klipp inte gräsmattan för tidigt på morgonen

klar

Artikellänk är kopierad

Ann Hagman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro