ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stockholms bästa second hand-butiker

Gustaf Larsson · 23 Aug 2018
Uppdaterad 23 Aug 2018
Fem butiker där du spar på både miljö och plånbokens innehåll.

Fem butiker där du spar på både miljö och plånbokens innehåll. Foto: Unsplash


Nu närmar sig ännu en årstid att handla kläder, prylar och inredning till. Vill man samtidigt spara på både miljön och lönen kan någon av dessa fem vintage-butiker vara en hjälp på vägen.

klar

Artikellänk är kopierad

Lektstugan för vuxna barn

Till en början huserade Herr Judits inredningsbutik Brandstationen i, just det – en gammal brandstation. Nu har de flyttat in i lokaler på Hornsgatan och erbjuder allt ifrån möbler och inredningsdetaljer till antika smycken. De själva beskriver butiken som ”en lekstuga för vuxna barn”.

Var: Brandstationen, Hornsgatan 64

Modeloppis där kunden får pröjs

Det kända varumärket Aplace har en second hand-butik i Hornstull där kunderna lämnar in sina kläder och får betalt när de säljs. De välkomnar märkesplagg, hela och rena, som ”håller en hög modegrad”. Det är också det du som bara vill handla hittar i butiken.

Var: Pearl, Långholmsgatan 19

Nygamla möbler av högsta kvalité

På Wigerdals kan man hitta det man inte hittar någon annanstans. Deras specialitet är möbler, men det finns andra saker som leksaker – sedan länge utgångna ur sortimentet – i nyskick. Priserna varierar dock en aning, så är du van att hitta loppisfynd för fem kronor blir du med största sannolikhet besviken.

Var: Wigerdals Värld, Krukmakargatan 14

Second hand-shopping för den hippa

Att vintage är en favorit bland den hippa delen av befolkningen är sedan gammalt. Om du faller in i den målgruppen, eller vill utforska hur den är, är Siv & Åke butiken att bege sig till. Med mängder av högkvalitativa plagg kvalar de in som en av Stockholms bästa vintage-butiker.

Var: Siv & Åke, Sankt Paulsgatan 20

Prylbutiken som har allt

Butiken Uppåt väggarna må vara trång, men med tanke på deras breda sortiment är det förlåtet stället är givet ett besök. Här finns allt,så att börja rada upp exempel är bara onödigt – prylarna står bokstavligt talat uppåt väggarna. Du får helt enkelt kolla med egna ögon.

Var: Uppåt väggarna, Rosenlundsgatan 1

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Larsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro