ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stockholms bästa uteserveringar

Jonas Cramby · 24 Maj 2018
Uppdaterad 24 Maj 2018

För dig som bara kräver en ljummen öl och en ledig plats är staden full av trevliga uteserveringar just nu. Men vill du också ha en kul atmosfär och en bit riktigt god mat måste man veta var man ska gå. Här är Metros tre bästa uteserveringar just nu.

klar

Artikellänk är kopierad

Taks terrass, Brunkebergstorg 4När det kommer till en klassisk uteserveringsupplevelse är det svårt att slå terassen på restaurang TAK vid Brunkebergstorg. Utsikten är så vidsträckt, solen så gassande, housemusiken så pumpande och loungemöblerna så bekväma att även den mest surmulna, svartklädda Stockholmshipster lägger tröjan över axlarna, ordnar frisyren i ett backslick och börjar bli sugen på att vaska lite skumpa. Ja, uteserveringen är nästan FÖR perfekt. Det hade varit lätt att avfärda TAKs terrass som ett stekartillhåll, turistfälla och en liten bit västkust mitt i stan om det inte vore för Frida Ronge med gängs passion, kunskap och påhittarlusta. Nytt för i år är till exempel ett nybyggt, avslappnat streetfoodkök med yakitorispett och smoothiebowls samt morgonyoga två dagar i veckan med tillhörande hälsosamma japansk-svenska brunch.

Trädgården, Hammarby Slussväg 2Under broarna i Skanstull ligger Trädgården vilket närmast kan beskrivas som en slags folkpark för människor som gillar klubbkultur, veganmat, inkluderingspolitik, Berlin och pingpong. Detta lilla folkhems-coachella anordnar dock inte bara spelningar, konstutställningar, filmvisningar och klubbkvällar utan på området finns även den veganska fine diningkrogen Växthuset, en massa sällskapsspel och en råmysig uteservering för den som bara vill sitta med solen i ögonen och suga på en öl en stund. På grund av att klubbmusik och grannar inte alltid går ihop var Trädgårdens framtid länge osäker, men ett nytt 5-årskontrakt är sajnat till söderbornas stora glädje då Trädgården med åren har utvecklats till ett urbant slags lantställe för människor som tycker att det är borgerligt med lantställen.

Bar Agrikultur, Skånegatan 79Uteserveringsromantik handlar inte bara om stekiga terrasser och progressiva urbana folkparker. Ibland kan det vara trevligt att sitta och hosta lite bland bilarna inne i stan också. Favoriter som Babette, Café Nizza, Linje 10 och Svinet har alla oerhört trevliga uteserveringar men frågan är om det inte är på Bar Agrikulturs lilla gatstump på Bondegatan jag kommer häng mest i sommar? Här är gin och tonicen både hantverksgjord, iskall och extremt sitta-och-sippa-i-solenvänlig och smårätterna överjävligt goda och som gjorda för att snacka bort en kväll över. Det strategiska läget precis vid Nytorget gör även Bar Agrikultur uteservering till en omistlig SOFO-upplevelse, vare sig du hoppas stöta på en bekant eller bara gillar att kolla när 50-åriga copywriters åker longboard.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Cramby
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro