ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stockholms högsta bostadshus byggs i Kista

Stockholm Ulrica Widsell · 9 Sep 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholms högsta bostadshus ska byggas i Kista. Den nya skyskrapan ska bli minst 30 våningar hög.

Byggjätten JM:s dotterbolag Borätt ska bygga det nya landmärket. De har fått markansvisnig från Stockholms stad och har just satt i gång planeringen för hur höghuset ska se ut. Det ska helst bli högre än Kistas nuvarande landmärke, Kista sience tower som har 32 våningar. – Vi ska bygga ett hus som sticker ut. Det ska vara högt och samtigt elegant och smäckert, säger Borätts vd Birgitta Seeman. Tanken är att det nya huset sak byggas i hop med utbyggnaden av Kista galleria som ska utökas rejält. Det nya bostadshuset ska byggas ovanpå den nya gallerian. Enligt planerna blir det bostadsrätter med varierande storlek, tvåor, treor, fyror och ett mindre antal ettor. Borätt kan tidigast börja bygga om två år. – Vi hoppas komma igång udner 2008-2009. Det är tekniskt och ekonomiskt komplicerat att bygga ett så här högt hus. Det är dyrt och samtidigt måste vi bygga så att det går ihop och att konstnaderna anpassas till vad folk är beredda att betala för att bo där, säger Birgitta Seeman. För fem år sedan fanns långt framskridna planer från NCC på ett 36-våningshus som skulle fungera som bland annat företagshotell. De planerna gick i stöpet. Det bar sig inte ekonomsikt. – Vad jag vet så är det bara Turning Torso i Malmö som är ett högre bostadshus i Sverige än det här, säger Birgitta Seeman. Ulrica Widsell [email protected]

faktaruta Fler uppstickare i Stockholm Skatteskrapan: 25 våningar Södertorn: 24 våningar Kista sience tower: 32 våningar Kaknästornet: 155 meter, över 30 våningar. Stadshustornet: 106 meter högt.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Ulrica Widsell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro