ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stockholms stad gick 1,3 miljarder plus

Ulrica Widsell · 20 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Det ser bra ut för Stock­holm när ­finans­borgar­rådet Kristina Axén Olin summerar ekonomin för första året efter valet.Stadens förvaltningar och nämnder gick plus 1,3 miljarder 2007. Pengarna går till trafiksatsningar.

I går presenterades stadens bokslut för 2007. Drygt 1,2 miljarder av överskottet avsätts i en infrastrukturfond till trafik­investeringar.– Vi vet att vi har stora kostnader för både Norra länken, Citybanan och Förbifarten, säger Kristina Axén Olin (m).

Samtidigt går stadsdelsnämnderna back med över 100 miljoner kronor. Där finns de stora verksam­heterna förskolan och äldrevården. Många skolor tvingas spara.– Det är några orosmoln, Hässelby-Vällingby och Skarpnäck har stora underskott. Vi får titta på om det behövs förändringar när det gäller pengar till skolorna, säger Kristina Axén Olin.Skatte­intäkterna ökade när fler stockholmare jobbar och socialbidragen minskade.

Oppositionen menar att bokslutet är ett ekonomiskt haveri.– Resultatet är mycket sämre än 2006. Det borde har varit bättre med tanke på högkonjunkturen. Jag är mycket oroad. Det är allvarligt att så många verksamheter går med underskott, säger oppositionsborgar­rådet Carin Jämtin (s).

Stadens bolag ingick inte i bokslutet.

klar

Artikellänk är kopierad

Ulrica Widsell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro