ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stockholms stad räddar manifestationen för Jimmy Durmaz

Filip Häggberg · 29 Jun 2018
Uppdaterad 29 Jun 2018
Jimmy Durmaz.

Jimmy Durmaz. Foto: Getty Images


Locker room talks manifestation för att stötta Jimmy Durmaz stoppades av polisen. Nu går Stockholms stad in och låter organisationen flytta evenemanget till Kungsträdgården – utan att ta betalt.

klar

Artikellänk är kopierad

Till en början var tanken att manifestationen för Jimmy Durmaz, som efter förlustmatchen mot Tyskland i VM utsattes för hat och rasism, skulle hållas på Sergels torg.

Men polisen stoppade det hela, eftersom Sergels torg inte uppfyller säkerhetskraven. Då väljer Stockholms stad att låta arrangören flytta manifestationen till Kungsträdgården – helt gratis.

– Vi måste självklart ställa upp och göra Kungsträdgården tillgänglig, säger Roger Ticoalu, evenemangschef för Stockholms stad.

LÄS MER
Landslagets tydliga besked efter hatet mot Durmaz: ”Fuck rasism”

Stjärnorna i det svenska fotbollslandslaget erbjöd sig att gå in och skänka 120 000 kronor, som det vanligtvis kostar att hyra Kungsträdgården, till Locker room talks.

– När killarna fick höra om allt det här så bestämde de sig för att betala. För dem var det en självklarhet, sa Svenska fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand, till Expressen.

Men de pengarna behövs alltså inte, enligt Stockholms stad och Stockholmspolisen.

– Det finns ingenting att betala, säger Carina Skagerlind, presstalesperson hos Stockholmspolisen till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro