ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stockholms stad vill betala 1 miljon kronor – för webbadress

Aron Andersson · 11 Apr 2012
Uppdaterad 11 Apr 2012

Foto: Scanpix


Nu har Stockholm ansökt om internetadressen .stockholm, skriver Computer sweden. Toppdomänen ska marknadsföra staden internationellt. Men bara ansökan kostar 1 miljon kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

– Ja, det är mycket pengar. Men givet marknadsföringsmöjligheten internationellt så är det ju inte dyrt, säger Hanna Brogren, kommunikationsdirektör för Stockholm Stad, till Metro.

Staden har nu ansökt om att få registrera toppdomänen .stockholm. Under den kan sajter som skola.stockholm eller idrott.stockholm samlas. – Vi har över 300 skolor. I och med den valfriheten är det viktigt att få utbudet presenterat så att det underlättar när man ska välja, säger Hanna Brogren.

Icann kontrollerar nätets toppdomäner och det är hos dem det nu är fritt fram att registrera en egen toppdomän. Ansökan är öppen för alla och Hanna Brogren menar att en toppdomän för Stockholm skulle kunna marknadsföra staden internationellt. – I dag hamnar vi högst bland Google-träffar i Sverige. Men om du sitter i Kina och googlar kommer inte Stockholm stad högst, säger Hanna Brogren.

Är det värt en miljon kronor?– Den bedömningen gör vi.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro