ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stockholms stads chefer får gratis bilar

Anders Göransson · 4 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

FÖRMÅNER. Toppolitiker och höga chefer i Stockholm ska erbjudas förmånsbilar. Motiveringen är att staden ska vara en attraktiv och modern arbetsgivare.

Men oppositionen är kritisk mot förslaget.– Min uppfattning att det här med förmånsbilar är ganska långt ifrån modernt i tider när man talar om att bidra till att miljöpåverkan minskar, säger Teres Lindberg (s) till Metro.Enligt förslaget, som behandlas på onsdagen av kommunstyrelsens personal- och jämställdhetsutskott, ska förmånsbilar erbjudas stadsdirektören, biträdande stadsdirektörer, direktörer inom stadsledningen, bolagschefer, förvaltningschefer och borgarråd.

I praktiken betyder det att staden köper in bilar, som sedan får användas både i tjänsten och privat av förmånstagaren. Det rör sig om miljöbilar, som dessutom ska vara utrustade med alkolås. Teres Lindberg tycker ändå att det är orimligt.– Det är inga lågavlönade människor vi pratar om. Borgarråden har i genomsnitt 90 000 kronor i månaden - de har råd att köpa sina egna bilar. Och de kan redovisa mot kvitto om de behöver använda dem i tjänsten, säger Teres Lindberg.Även vänsterpartiet och miljöpartiet är kritiska mot förslaget.Metro har förgäves sökt personalutskottets ordförande Ewa Samuelsson (kd) för en kommentar.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro