ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stockholms tunnelbana "ankifierad" i nya Kalle Anka

Sofia Clason · 13 Jun 2017
Uppdaterad 13 Jun 2017

Foto: Disney


Simhoppardansen, Galna stan, Ank-Kalle och Smörby Väntrum – så heter det när Stockholm flyttar till Ankeborg.

klar

Artikellänk är kopierad

I det nya numret av serietidningen Kalle Anka & Co har Stockholms tunnelbanestationer fått nya namn för att passa till Kalle Ankas hemstad. Kalle Anka har nämligen fått jobb som tunnelbaneförare, skriver Stockholm Direkt.

Att Hammarbyhöjden blivit ”Hamrar i slöjden” och Fruängen blivit ”Muängen” kan sprida glädje i stockholmarnas kollektivtrafik, tror Anna Bergström som är projektledare på Kalle Anka & Co.

– Det blir nog lite roligare att åka mellan de här stationerna. Jag hoppas att stockholmarna får sig ett gott skratt när de ser vad stationerna heter på den linje de brukar åka med, säger Anna Bergström till Stockholm Direkt.

Glimtar från Stockholm har varit med i Kalle Anka förut. I ett nummer var Kalle och knattarna på nöjesparken ”Stönalund” som förstås ägdes av den rika farbror Joakim. Drottningholms slott har även dykt upp på sidorna i ett annat nummer från förra året.

Kalle Anka som tunnelbaneförare kan man läsa om idag då numret släpps i butiker. Det innehåller också en karta över alla tunnelbanestationer i Ankeborg – hela vägen från ”Knorrsborg” till ”Korpsten”.

klar

Artikellänk är kopierad

Sofia Clason
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro