ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stockholms universitet utrymt – byggnad riskerar rasa

Aron Andersson · 5 Jun 2012
Uppdaterad 7 Jun 2012
Stockholms universitet utrymt – byggnad riskerar rasa

Stockholms universitet utrymt – byggnad riskerar rasa Foto: Eric Roxfelt


Stockholms universitet har fått utrymmas akut. En byggnad riskerar att rasa ihop.

klar

Artikellänk är kopierad

Under tisdagen fick personalen i Arrheniuslaboratoriet vid Stockholms universitet utrymma byggnaden. Anledning är att huset kan rasa ihop. – Det är en väldigt speciell konstruktionen och betongen mår lite dåligt, säger Sten Wetterblad, vd på Akademiska hus som ansvarar för byggnaden.

På Stockholms universitets hemsida står det att ”byggnadens stabilitet inte kan garanteras”. Ungefär 500 personer arbetar i Arrheniuslaboratoriet och påverkas av händelsen.

Ett renoveringsarbete har pågått sedan i vintras eftersom sprickor bildats i pelare och balkar. Men vissa skador har visat sig vara allvarligare och på tisdagsmorgonen togs beslutet att byggnaden måste utrymmas. – Vi sätter alltid säkerheten i första hand och då kan det inte vara något folk inne i huset, säger Sten Wetterblad.

Enligt honom är risken väldigt liten att något allvarlig ska hända, och redan på måndag är förhoppningen att arbetet ska vara klart. – Det skulle vara oerhört konstigt om det händer något, vi vill bara vara hundra procent säkra.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro