ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOFIN Börs-NM

Stockholm Anders Göransson · 25 Feb 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Sveriges skarpaste aktieinvesterare - vem är det? Svaret får vi i nya Börs-NM, en tävling där den vanlige småspararen har chans att bräcka aktieproffsen och bli nordisk mästare i aktieplacering och miljonär på en och samma gång. I 20 år har Aktiespararna arrangerat tävlingen Börs-SM som lockat massor av deltagare. Tidigare har Dagens Industri varit medarrangör, men i år presenteras tävlingen i stället i samarbete med Metro - Sveriges största tidning. – Vi vill nå en bredare grupp på det viset, säger Elisabeth Tandan, vd för Aktiespararna. Samtidigt döps tävlingen om till Börs-NM - där N:et står för "nordiska" - ett sätt att lyfta fram den sammanhållna Nordenbörsen som lanserades i oktober. Tävlingen går ut på att placera riktiga pengar, 5 000 kronor per portfölj, på mest lönsamma sätt. Senast den 28 februari, på onsdag alltså, ska deltagaren anmäla sin portfölj på www.borsnm.se. Den 6 december avslutas tävlingen och vinnaren får en miljon kronor. Dessutom utses åtta etappsegrare - en för varje månad - som var och en vinner en resa till New York. – Vi gör det här för att engagera fler i aktiesparande och samtidigt ge dem en chans att ha kul ihop och peppa varandra till lönsamma aktieaffärer, säger Elisabeth Tandan. Tävlingen har genom årens lopp visat sig vara ett bra sätt att bredda intresset och engagemanget i aktiesparande. – Det är särskilt viktigt när vi nu har ett pensionssystem där vi lagt över ansvaret för placeringarna från stat till individ. Elisabeth Tandan tror att de flesta deltagare ser tävlingsportföljen som en rolig och spännande krydda i sitt vanliga sparande. För egen del har hon för övrigt satsat på hälso- och sjukvårdsaktier i sin "skuggportfölj". Du som tror dig ha en bättre idé - upp till bevis! ANDERS GÖRANSSON

FAKTA: Aktiespararna är en organisation för enskilda aktie- och fondsparare. Dess syfte är att genom information, utbildning och rådgivning stödja den enskilde till ett bättre aktiesparande och att verka för förbättrade förutsättningar för aktie- och fondsparande.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro