ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOFIN elektronikkrig

Stockholm Anders Göransson · 10 Sep 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

I höst kan det finnas tusenlappar att tjäna för elektronikköparna. En ny tysk lågpriskedja och näthandlare som öppnar hämtbutiker öppnar för ett nytt priskrig i den redan stenhårda hemelektronikbranschen. Den 28 september inviger den tyska hemelektronikjätten Media Markt sitt första varuhus i Sverige i Kungens kurva, söder om Stockholm. Senare i höst väntas nästa butik öppna i Västra Frölunda utanför Göteborg. De tyska priserna, även rensade för skillnaden i moms, ligger långt under de svenska och om den strategin följer med till Sverige kommer stora konkurrenter som Siba, Onoff, Elgiganten och Expert/Power att tvingas agera. Detta trots att flera av de stora kedjorna redan går med förlust. – Det dröjer väl en eller två dagar så har de sänkt sina priser till samma nivå. Det blir ett priskrig, säger Jan Ljuhs på branschorganisationen Elektronikbranschen. Ytterligare en faktor som bidrar till konkurrensen är att e-handelsföretag som Netonnet och Komplett.se är i färd med att öppna olika hämtbutiker där varorna säljs till samma priser som på nätet, men utan fraktkostnad. Komplett.se öppnar till exempel en ny hämtbutik på Regeringsgatan, mitt i Stockholm city, inom en månad. Hårdnande konkurrens tillsammans med den extremt snabba tekniska utvecklingen kommer att trycka ned priserna rejält, tror Daniel Sjöholm, chefredaktör på helemelektroniktidningen M3. – Man kommer att kunna göra klipp på till exempel platta TV-apparater. Redan nu i höst kommer priserna att går ner med flera tusenlappar på de flesta modeller. ANDERS GÖRANSSON

Några prisjämförelser:

+ Digitalkamera: Canon Digital IXUS 65 Silver

Elgiganten: : 3490 kr Power: 3498 kr Onoff: 3695 kr Siba: 3990 kr Netonnet: 3689 kr (m frakt) Komplett.se: 2918 kr (m frakt)

+ Spelkonsol: Microsoft Xbox 360 (Premium)

Elgiganten: 3890 kr Power: 3990 kr Onoff: 3995 kr Siba: 3690 kr Netonnet: - Komplett.se: 3809 kr

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro