ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOFIN Företagsspeeddejting

Stockholm · 19 Feb 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Singelmingelmiddagar, chatt och nätdejting är nya metoder att träffa andra människor som blivit allt mer populära. Nu sipprar trenden även in i näringslivet där speeddejting är det senaste sättet att nätverka för stressade företag.

Hundra företag från Haparanda i norr till Småland i söder försökte i går i Upplands Väsby knyta kontakter sinsemellan genom blixtkorta möten på löpande band. Under en heldag hann företagen träffa tio andra företag som de vill göra affärer med. – Att hinna boka in tio möten, resa till företagen och ha mötena tar minst en vecka i normala fall. Här har man lika många möten på en dag, säger Tomas Lind från ARRA AB som är en av arrangörerna bakom Company matchmaking.

Deltagarna kommer från alla möjliga branscher och de företag som hittills har varit med på nätverksdagar har varit allt från flygbolag och lokaluthyrare till banker, it-företag och stålverk.

Under de korta mötena hinner man kanske inte göra några affärer, men många kontakter skapas under nätverksdagarna. – Det här är en bra mötesplats för företag. Stämningen är positiv eftersom alla är kontaktsökande. Många stannar också längre och går på middagen där de kan mingla vidare, säger Tomas Lind. LINN DAHLGREN [email protected]

Faktaruta: Under en dag hinner varje företag träffa tio andra. Deltagarna skriver i förväg en önskelista där de rangordnar de företag som de vill träffa. På plats får företagen 25 minuter på sig att lägga grunden för framtida affärer innan det är dags att gå vidare till nästa dejt.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro