ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOFIN Kidsen vill inte bo med Carola

Stockholm David Baas · 2 Jun 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

- Boendet är för ungdomar en förlängning av vem man är och inte bara en plats där man bor, säger Bernhard Lüthi, framtidsanalytiker vid Kairos Future.

Föreningssparbankens fastighetsbyrå har frågat 1018 ungdomar i åldern 20 till 24 år om vad som är viktigt när de söker sin första bostad.

Området, kostnaden och bra kommunikationer är allra viktigast. En kraftig majoritet vill helst ha ett hyreskontrakt, men på Stockholms kärva bomarknad ser många borätter som enda alternativet.

Hög ungdomsarbetslöshet gör att betalkraften är svag, men de flesta ungdomar tänker själva betala för sin bostad eller dela kostnaden med en sambo.

I Stockholm förlitar sig däremot 16 procent av ungdomarna på att mamma och pappa ska pytsa in med pengar. För sex av tio ungdomar går smärtgränsen för vad de är villiga att betala för sin bostad vid 4000 kronor per månad.

- Många unga har en realistiskt bild av vad det kostar och vad de är beredda att betala, säger Marie Bjurling Larsson på Föreningssparbankens fastighetsbyrå.

Den populäraste inredningsstilen bland tjejer är blandstil eller orientalisk stil. Killarna vill helst inreda sparsamt minimalistiskt.

Ungdomarna fick också svara på frågan om vilken känd person de helst vill bo ihop med. Lustigkurren Robert Gustafsson är favoritsambon tätt följd av kungen och prinsessan Madeleine.

Den värsta sambon är Carola, men med på listan finns en mängd dokusåpadeltagare.

David Baas [email protected]

FAKTA: Vad är viktigast när du väljer bostad? - Området, kostnaden och närheten till kommunikationer är viktigast när unga väljer bostad. - Tjejer vill gärna ha balkong, medan killar tycker att bredband är viktigt. - Åtta av tio unga kan tänka sig att bo utomlands. USA och Storbritannien är populärast. - Robert Gustafsson, kungen och prinsessan Madeleine är de populäraste samborna. - Carola, Göran Persson och Thomas di Leva är de värsta tänkbara samborna tillsammans med dokusåpadeltagare.

+ ENKÄT FRÅN STO, GOT OCH MMA

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm David Baas
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro