ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOFIN Mäklarkrig under uppsegling

Stockholm Anders Göransson · 9 Sep 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Ett priskrig är på väg att bryta ut bland fastighetsmäklarna. Uppstickaren Hem Online dumpar marknaden rejält med sitt löfte om ett fast pris på 15 000 kronor.

– Snittarvodet i Stockholm ligger på 67 000-70 000 kronor idag. Så mycket ska inte gemene man behöva betala, säger Camilla Eggenberger, delägare och vice vd för Hem Online. Bland bolagets övriga ägare finns Skandiabanken, Bonnier Dagstidningar och förre SAS-chefen Jan Carlzon. Målet för företaget är att ta tio procent av den "mäklade" marknaden och tio procent av den "omäklade". Hem Online har fullt mäklaransvar och sköter värdering, annonsering via nätet, budgivning och kontraktsskrivning. Däremot sköter kunden själv visningen. – Vi menar att säljaren är den som kan sin bostad bäst, säger Camilla Eggenberger. + Med ett fast arvode finns inte samma sporre för er att få upp priset...? – För de flesta mäklare betyder det inte så mycket om priset stiger med ett par tusen. Det kanske är viktigare att få in ett lägre belopp lite snabbare istället för att vänta en vecka till. Vi sköter budgivningen helt öppet, på nätet, så att säljare och köpare hela tiden kan se vilka bud som kommer in. ANDERS GÖRANSSON

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro